La poarta succesului artistic
Foto: Iulia Kelt

La poarta succesului artistic
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Lucrările sale au fost prezente în peste 60 de expoziții din România și alte câteva zeci din Europa, Asia sau America de Nord. Austria, Slovacia, Italia, Ucraina, Belgia, Japonia sau Canada sunt doar câteva dintre țările în care i-au fost admirate operele.

Una dintre lucrările lui Adrian Golban (n. 1968) poate fi văzută și în incinta Facultății de Mecanică din Galați: este vorba de "Poartă" (face parte dintr-un ansamblu cu aceeași denumire) și este lucrarea cu care a absolvit Universitatea de Artă "Ion Andreescu" din Cluj.

Lângă lucrarea lui Golban sunt protagoniștii proiectului literar IV Romane: patru scriitori gălățeni, aflați toți la momentul scrierii primelor lucrări de gen. Una dintre cele mai importante edituri din țară, "Brumar" (premiată în 2018 de Uniunea Scriitorilor din România), a decis că merită publicate lucrările celor patru, iar lansarea proiectului a avut loc pe 17 noiembrie, la cel mai mare târg de carte din România: "Gaudeamus".

În imagine, de la stânga la dreapta, protagoniștii proiectului IV Romane: Andrei Velea (lansează "#Agora", are deja șase cărți de poezie și proză scurtă), Octavian Miclescu (publică acum "Vânzătorul de margarete", are deja patru cărți de poezie și proză scurtă, pe scena Dramaticului gălățean i s-a jucat piesa de teatru "Secretul lui Moebius"), jurnalistul Tudor Neacșu (debut absolut cu romanul "Karga") și Adi-George Secară (publică "Pirapitinga", are deja 10 cărți de poezie). Cei patru citesc din ediția princeps cu autograf "Laus Ptolemaei" de Nichita Stănescu. Tudor Neacșu își va lansa cartea în Galați vineri, la ora 18,30, în Librăria "Humanitas".

100 comori pe hârtie, în 100 de locații importante ale Galațiului, timp de 100 de zile

"România pe hârtie în 100 de chipuri" este un proiect privat dedicat Centenarului, realizat de Institutul Cultural "Ars Rediviva" (ICAR) și Asociaţia "Danube Media Center", a jurnaliştilor de la "Viaţa liberă".Proiectul se va finaliza cu o expoziţie care va cuprinde toate cele 100 de comori prezentate.

Citit 991 ori Ultima modificare Joi, 22 Noiembrie 2018 16:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.