Axis libri, cu belşug editorial

Axis libri, cu belşug editorial
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Doi autori, trei cărţi şi o recitare… *

Din nou o lansare multiplă la Salonul literar „Axis libri” al Bibliotecii „V. A. Urechia”.

Un oaspete special, bucureşteanul Ion Lazu, cu romanul său  „Veneticii”. Carte salutată, la lansarea de la Târgul de carte „Gaudeamus”, chiar de Ana Blandiana.

O carte despre basarabenii alungaţi de hotarele vremelnice ale istoriei, o carte impresionantă. Scriitorul ne-a povestit că l-a evocat în drumul spre Galaţi chiar pe cel care a iniţiat înfiinţarea Academiei Române, pe Urechia.

Lazu nu este numai scriitor, ci şi un activist cultural: a dus, după Revoluţie, carte în Basarabia - cu tirul! A lansat acum iniţiativa ridicării unui monument dedicat scriitorilor români încarceraţi sau ucişi pentru ideile lor.

Redactor-şef la Editura „Vinea”, care a tipărit şi autori gălăţeni, Lazu a scos nu mai puţin de 43 volume de poezie românească!

Ieşeanul Aurel Ştefanache şi-a lansat la noi nu una, ci două cărţi de versuri: „O oglindă plutind”, versuri şi „Curcubeul din hol”, schiţe umoristice. Autorul a citit din cărţile sale. Am aflat că tânărul Ştefanache a fost unul dintre arestaţii începutului de revoluţie de la Iaşi, din 14 decembrie 1989.

Din nou oaspete al bibliotecii, scriitoarea Aura Cristi, redactor-şef al revistei „Contemporanul”, a susţinut un mic recital, bine primit de public, cu un poem publicat în „Axis libri”, revista bibliotecii. Poeta a declarat chiar că a cerut… azil estetic bibliotecii gălăţene, în care a descins din nou.

Lansările au dat prilejul, ca de fiecare dată, scriitorilor şi cititorilor gălăţeni de a-şi face publice opiniile.

Citit 458 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.