Evaluaţi acest articol
(8 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Facultatea de Istorie, Filosofie şi Teologie din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi, prin Departamentul de Istorie, Filozofie şi Teologie, în parteneriat cu Centrul de Cercetare şi Dezvoltare Socială „Solidaritatea”, organizează conferința „Oraşele inteligente au nevoie de oameni perfecţionaţi”. Invitatul de seamă este Stefan Lorenz Sorgner, profesor la Universitatea "John Cabot" din Roma, specialist în probleme de transumanism. Evenimentul, susţinut în limba engleză, se va desfăşura sâmbătă, 11 mai, începând cu ora 14,00, în sala A011 a Facultăţii de Istorie, Filosofie şi Teologie din Galaţi, fiind urmat de o dezbatere pe această temă. Organizatori/ moderatori sunt: prof. dr. Ion Cordoneanu, decanul facultăţii,  prof. dr. Viorel Rotilă şi prof. dr. Doru Căstăian.
“Vrem să arătăm şi o altă latură a filosofiei, o latură deschisă către comunitate şi la curent cu transformările globale. Dezbaterea se adresează studenţilor, comunităţii, celor din administraţia locală, oricărui cetăţean interesat de subiect. Tema este foarte actuală şi cu deschidere către viitor”, a declarat Ion Cordoneanu, unul dintre organizatorii evenimentului.
Stefan Lorenz Sorgner este profesor de filozofie la Universitatea "John Cabot" din Roma, director şi cofondator al Reţelei Dincolo de Umanism, membru al Institutului pentru Etică şi Tehnologii în Curs de Dezvoltare, cercetător membru al Institutului Ewha pentru Umanistică, din cadrul Universităţii "Ewha pentru Femei", membru invitat al Centrului de Etică din cadrul Universităţii "Friedrich Schiller" din Jena. Este autor şi editor a peste 10 cărţi, printre care „Metafizica fără adevăr”, „Demnitatea umană după Nietzsche”, „Transumanismul”, „Supraomul”. E un obişnuit al Conferinţelor TED, Forumului Mondial al Ştiinţelor Umanistice, Workshopului pentru Soluţii Globale de la Taipei şi colaborator al jurnaliştilor şi reprezentanţilor media la nivel naţional şi internaţional (precum Die Zeit). Intrarea este liberă.

Citit 621 ori Ultima modificare Luni, 06 Mai 2019 18:32

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro