„Cetatea lui Dumnezeu”

„Cetatea lui Dumnezeu”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Noua biserică din Galaţi închinată Sfinţilor Martiri Brâncoveni se ridică semeţ la capătul municipiului Galaţi. Aparent, locaşul - la fel ca orice Casă a Domnului - delimitează două lumi. În realitate, biserica aceasta armonizează, echilibrează, integrează două lumi: zarva şi larma  aglomeratei Cetăţi gălăţene şi pacea şi liniştea din Cimitirul „Sfântul Lazăr”.

Zilele acestea, în zi de hram, ne-am alăturat cu rugăciunea noastră slabă creştinilor din Ţiglina III, păstoriţi de părintele paroh Costel Toma. O comunitate care de ani buni veghează cu rugăciunea şi cu buna lucrare pentru ca Biserica închinată Sfinţilor Martiri Brâncoveni din Galaţi să fie  finalizată.

Acest locaş este unul dintre Altarele din municipiul Galaţi care aşteaptă de ani la rând fonduri pentru a fi finalizat. În ultimi doi-trei ani, lucrările au înaintat vizibil, prin înţelegerea autorităţilor locale care au alocat fonduri pentru ca această biserică situată într-un loc strategic, lângă cimitir - locul vieţii veşnice - să arate ca o adevărată Cetate a lui Dumnezeu.

„Nu avem decât să aducem mulţumire lui Dumnezeu. Mulţumiri avem şi pentru creştinii noştri care ne ajută să putem înainta cu lucrarea, dar mulţumiri aducem şi autorităţilor locale care ne-au sprijinit cu fonduri pentru ca lucrările să avanseze”, spunea la privegherea de zilele trecute părintele Costel Toma.

Anul acesta, Primăria şi Consiliul Municipal Galaţi au alocat Bisericii Sfinţii Martiri Brâncoveni 85.000 lei, fonduri care au făcut ca locaşul să fie pregătit pentru cea mai dorită şi cea mai aşteptată fază -  cea a picturii.  Etapă care va începe după ce vor fi împlinite toate condiţiile necesare aşezării frescei bizantine, potrivit rânduielii statornicite în Biserica Dreptmăritoare.   

La Biserica Sfinţilor Martiri Brâncoveni, există o frumoasă experienţă catehetică în cadrul programului „Hristos împărtăşit copiilor”, unii dintre ei numărându-se anul trecut între participanţii Consursului de eseuri organizat de cotidianul „Viaţa liberă”.

Din această parohie am întâlnit copii şi la alte activităţi organizate de Arhiepiscopia Dunării de Jos, elevi dornici de a se lumina cu lumina cunoştinţei.

Citit 798 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.