Expoziţie inedită la „Muzical”

Expoziţie inedită la „Muzical”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* „PIGS NOT DEAD” (PORCII NU MORŢI) este cea mai nouă expoziţie de pictură din Galaţi *

Vernisată la sfârşitul săptămânii trecute în foaierul Teatrului Muzical „Nae Leonard”, expoziţia tânărului artist plastic Mircea Tofan propune publicului o călătorie în lumea satirei.

Cele zece lucrări de pictură în ulei prezintă diverse ipostaze ale porcului, însă trimiterile sunt evidente la „cocina” din societatea prezentă.

„Sunt lucrări pe care le-am făcut în anii studenţiei, iar expoziţia este, într-adevăr, o satiră la adresa societăţii actuale şi mai ales la adresa celor care deţin puterea, în toate formele ei”.

„Principala idee este reprezentată de însuşirile animalice preluate în comportamentul şi chiar fizionomia umană, dar şi invers. Mă refer aici la faptul că şi un animal poate prelua însuşiri ale omului. Unii porci pot fi mai oameni decât unii oameni, dacă pot spune aşa”, explică artistul Mircea Tofan.

Acesta mai spune că a studiat de-a lungul timpului multe aspecte care privesc acest animal devenit subiect de expoziţie.

„Lucrările încearcă, de asemenea, să scoată porcul din lumea jignirilor. Adică să nu se mai spună despre cineva că e un porc, ca mănâncă precum un porc sau transpiră ca un porc”.

„Adevărul e că porcul nici măcar nu transpiră. Mai mult, în ciuda felului în care trăieşte, e unul dintre cele mai curate animale”, mai spune Mircea Tofan.

Vernisajul expoziţiei a beneficiat şi de prezenţa unuia dintre mentorii artistului, lector dr. Cristian Ungureanu, de la Universitatea „George Enescu” din Iaşi, dar şi de un concert al trupei hardcore „Proof” din Bucureşti.

„Muzica lor se potriveşte foarte bine cu mesajul pe care îl transmit lucrările mele”, susţine tânărul plastician.

Citit 702 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.