”Cabaret”, un spectacol jucat cu drag de actori

”Cabaret”, un spectacol jucat cu drag de actori
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Teatrul Național de Operă și Operetă „N. Leonard” este printre puținele instituții din țară care mai oferă publicului spectacole de revistă și de aceea fiecare reprezentaţie capătă o importanță aparte. În 2013, regizorul Bogdan Drăgulescu punea în scenă "Cabaret", un spectacol de revistă „altfel” decât cele montate până atunci, care a fost primit cu căldură de public şi în Festivalul "Leonard" de anul acesta.

Desfășurarea scenică impresionează prin multitudinea de culoare oferită cu generozitate de scenografia Danielei Drăgulescu, la care se adăugă mişcarea scenică dinamică cu numeroase intrări din sală ale soliștilor și actorilor şi inserţiile multimedia surprinzătoare.

Scenariul propune celebra de acum temă a „teatrului în teatru”: doi bătrâni actori deapănă amintiri în clădirea unui teatru părăsit. Ei realizează că, deși timpul a trecut, totuși spectacolele rămân vii, rămân impregnate în scândurile scenei pe care au jucat actorii. 

Unul dintre protagoniști este cântărețul și actorul Dumitru Barbu care experimentează personal aceste trăiri, fiind „proaspăt” pensionar, și care a revenit special pentru reprezentația din cadrul Festivalului. Ca de fiecare dată, am fost impresionați de vocea sa pătrunzătoare, prezența charismatică și căldura cu care a interpretat celebra melodie a lui Joe Cocker, „You Can Leave Your Hat On”. Alături de el, Mihail Anton ne-a dovedit încă odată că este în egală măsură un excelent actor, dar și un cântăreț extraordinar, creând o gamă largă de emoții și tensiuni artistice. 

Mihuț Niță a crescut odată cu acest spectacol. Când a debutat în 2013 era elev în clasa a VI-a, iar acum este student al Universității de Muzică din București. El a adus în spectacol, ca de fiecare dată, elanul tinereții, interpretând cu dăruire două piese. 

Prezența delicată și frumoasă a sopranei Silvia Niță, crează nuanța romantică și dramatică în același timp, atât de necesară în echilibrarea estetică a expresiei artistice, interpretarea în duet cu Mihail Anton a melodiei „Unforgettable” din repertoriul lui Natalie Cole, constituind punctul culminant al spectacolului. Cristina Vasopol este astăzi un nume în muzica ușoară românească şi a electrizat din nou publicul prin interpretarea piesei „Someone Like You”, interpretată în tandem cu Nicolae Mantu. Apariția Irinei Popa a diversificat stilurile muzicale abordate în spectacol spre inflexiuni de funk prin redarea piesei „I love you more than you’ll ever know”

Mariana Pisică s-a axat pe nota pasională dată de interpretarea piesei „Tango to Evora”, împreună cu violonistul Ioan Badea. Cei doi tineri soliști ai teatrului ce s-au remarcat în ultima perioadă, datorită calităților vocale și scenice, Adrian Țurcanu și Costel Donose au completat cu apariții dinamice scenele derulate.

Invitatul special al serii, artistul Adrian Nour s-a integrat perfect în scenariul spectacolului, oferind în același timp o demonstrație de înaltă calitate de ceea ce înseamnă artist total: a cântat melodii din repertoriul internațional, dar și din repertoriul românesc, aducând un omagiu adus celebrei formații gălățene, Cristal, și a dansat surprinzându-și spectatorii cu o strălucitoare probă de step.  

Citit 1480 ori Ultima modificare Miercuri, 27 Noiembrie 2019 18:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.