Un prim exerciţiu de caritate

Un prim exerciţiu de caritate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* 300 de voluntari din 60 de parohii din Galaţi şi Brăila, în sprijinul semenilor *

Duminica trecută, în Duminica Înfricoşătoarei Judecăţi, cu binecuvântarea Înalt Prea Sfinţitului Părinte Casian, în Arhiepiscopia Dunării de Jos, preoţii şi creştinii din cele două judeţe au făcut un prim exerciţiu de pregătire pentru Postul Mare.

Astfel, 60 de parohii au desfăşurat tradiţionala acţiune filantropică, acţiune organizată în duminica de dinaintea „Săptămânii albe”, pentru ca albe să devină şi gândurile noastre şi atitudinile nostre faţă de cei în nevoi, faţă de aproapele nostru.

„Au fost vizitate persoane în nevoi, bolnavii din spitale, dar şi cei aflaţi în atenţia comitetelor parohiale care au venituri reduse”, ne-a spus părintele Gelui Aron, secretar eparhial, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

„Au fost şi rămân în atenţia noastră persoanele vârstnice şi familii cu mulţi copii din evidenţa parohiilor, precum şi un număr de 25 de instituţii de asistenţă socială şi medicală din judeţele Galaţi şi Brăila, cum ar fi: cămine de copii, aziluri de bătrâni, spitale şi penitenciare”.

În cele două judeţe, Galaţi şi Brăila, au fost antrenaţi  peste 300 de voluntari şi membri ai consiliilor şi comitetelor parohiale, în fruntea cărăra s-au aflat preoţii şi asistenţii sociali, acolo unde parohia a reuşit să-şi extindă aripile în comunitate şi să înfiinţeze aceste servicii.

O altă gamă de servicii o reprezintă cele de asistenţă socio-medicală, motiv pentru care oamenii Bisericii au dăruit multor necăjiţi din parohiile noastre alimente, haine, încălţăminte şi colportaj bisericesc (iconiţe, cărţi de rugăciuni, calendare, cruciuliţe).

De asemenea, bolnavii, bătrânii neputincioşi, precum şi cei întemniţaţi au primit binecuvântarea preoţilor, anafură, au fost stropiţi cu agheasmă şi miruiţi. L-au primit pe Hristos...

Cu gândul la aproapele, în cadrul Sfintelor Liturghii, preoţii au rostit rugăciuni şi cereri speciale pentru toţi semenii aflaţi în suferinţă. Rugăciunea pentru aproapele rămâne între priorităţi în toată această perioadă.

„Arhiepiscopia Dunării de Jos adresează mulţumiri tuturor celor care s-au implicat în desfăşurarea acestui program social - filantropic eparhial”, ne-a spus părintele Gelu Aron.

Pentru că vom intra în Postul Mare, îi  îndemnăm în continuare pe creştinii noştri la aceeaşi lucrare sfântă prin fapta cea bună, spre zidirea şi folosul sufletesc al tuturor”.

Foto: Biroul de Presă al ADJ

Citit 498 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.