„Eu când vreau să fluier…”, pe internet

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ultima apariţie editorială de pe portalul cultural LiterNet (http://www.liternet.ro) este piesa de teatru care a stat la baza filmului lui Florin Şerban. Scrisă acum mai bine de zece ani, piesa a reprezentat debutul, ca autoare, al Andreei Vălean.

Anunţând, poate, succesul pe care urma să îl aibă filmul, spectacolul montat la Târgu Mureş a circulat, în 1998 şi 1999, la festivaluri de marcă din ţară, obţinând premii şi bucurându-se de succes la public.

Textul dramatic poate fi descărcat gratuit de pe siteul LiterNet, în format Acrobate Reader (.pdf). Pelicula „Eu când vreau să fluier, fluier” a fost recent premiată cu un „Urs de Argint” la Festivalul de Film de Berlin.

Flacăra violetă, la Curtea Angliei

În ultimul număr al revistei „Magazin istoric” puteţi citi, ca de obicei, articole interesante, despre evenimentele din trecut, precum cel despre amintirile unui fost ambasador olandez în România comunistă sau cel despre Mihai Beniuc, în calitate de cenzor al corespondenţei externe.

De asemenea, găsiţi detalii din raportul unui ofiţer român, după o vizită în Praga anului 1969, dar şi o prezentare a iluzoriei relaţii croato-sârbă.

Nu mai puţin interesante se dovedesc a fi rândurile despre istoria emoţiei şi a râsului, de la Aristotel şi Kant, sau cele din care aflaţi povestea flăcării violet la curtea regelui Edward al IV-lea.

Albumul foto din acest număr nu ar trebui ratat: Parisul însorit de azi îşi aminteşte de cel inundat cu totul de apele Senei, aşa s-a întâmplat exact în urmă cu un veac.

Citit 465 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.