Săpături arheologice, la ieşirea din Galaţi spre Tecuci

Săpături arheologice, la ieşirea din Galaţi spre Tecuci
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Un gălăţean pasionat de arheologie, Ştefan Vlad, ne-a semnalat ce se întâmplă la ieşirea din Galaţi spre Tecuci, pe un drum care se deschide la aproximativ 150 de metri după ce aţi trecut de benzile transportoare.

„Intrând pe acest drum, după aproximativ 200 de metri, pe partea dreaptă, s-au descoperit ceea ce cred eu că ar fi rămăşiţe ale antichităţii, care au legătură directă cu Castrul Roman, zona Tirighina. Se fac săpături cu ajutorul unor utilaje şi, pentru că lucrările s-au oprit, am avut ocazia să fac şi o fotografie. Cu siguranţă sunt foarte multe vestigii care abia aşteaptă să iasă la iveală”, ne-a transmis cititorul nostru, dornic să afle ce anume se petrece acolo.

„Au loc cercetări arheologice preventive la o investiţie privată. Se descarcă arheologic terenul”, ne-a transmis Marius Mitrof, consilier în cadrul Direcţiei Judeţene pentru Cultură Galaţi. Mulţumindu-i gălăţeanului pentru interes şi încurajând astfel de preocupări şi informaţii, precizăm că instituţia de cultură ne-a pus la dispoziţie şi o fotografie din timpul inspecţiei privind respectarea procedurilor de săpătură arheologică, desfăşurată pe 17 martie 2020.

Citit 9110 ori Ultima modificare Marți, 24 Martie 2020 12:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.