Omagiu lui Michael Jackson, la „Davila”

Omagiu lui Michael Jackson, la „Davila”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Concert, modă, tombolă şi film *

Sala Auditorium a Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii a fost gazda sărbătoririi, încă de sâmbătă, a unui 8 Martie cu peste 200 de invitate şi invitaţi. Şcoala sanitară postliceală „Carol Davila” a avut prezenţă în păr – şi păr frumos, căci doar 14 din peste cei peste 180 de studenţi ai săi sunt băieţi…

Un miniconcert Maria Crăciun, o paradă a modei cu noi creaţii ale Casei de Mode „Accent”, de acum o tradiţie la sărbătorile „Davila”, modele fiind frumoase eleve ale şcolii – acestea au fost doar câteva dintre atracţiile întâlnirii de sâmbătă. ”O întâlnire prietenească, nu o şedinţă”, după cum a spus în deschidere directorul şcolii, prof. dr. Barbu Leibovici.  

În prezidiu – numai bărbaţi. Sărbătoritele – comod, în sală. Printre studente, patru oaspeţi din străinătate.

După o  relaţie de 14 ani în cadrul Modului European de Nursing, şcoala găzduieşte acum  două studente din Norvegia şi două din Elveţia, care au făcut deja două săptămâni de practică la Spitalul de Pediatrie şi urmează să treacă şi la Spitalul CFR. După care vor vizita, după tradiţia şcolii,  Branul, Peleşul şi alte locuri atractive.  

Sănătatea, scoasă din… boală

La prezidiu, alături de directorul Leibovici, directorul Direcţiei de Sănătate Publică, dr. Valentin Boldea, un profesor al şcolii, Mădălin Şerban, director ştiinţific la muzeul-gazdă, şi Paul Purcăroiu, şeful Comisiei de educaţie a şcolii.

Urându-le o primăvară frumoasă celor 180 de studente din sală, directorul Boldea le-a dorit viitoarelor absolvente ca asistente medicale şi farmacie să-şi găsească loc de muncă „şi să încercăm să scoatem şi Sănătatea din boală”. Am spune însă: aşa fete frumoase, mai degrabă te bagă-n boală, dar la modul plăcut…

Am avut parte sâmbătă şi de un minispectacol de poezie dedicată primăverii, mamei, iubirii... Nu putea lipsi „Atât de fragedă… ”

Unul dintre elevii şcolii, Alexandru Cristian (pălărie pe ochi, mers înapoi, cunoscutul gest din mână), a susţinut în dans ritmat un omagiu lui Michael Jackson.

Sala s-a legănat pe ritmul muzicii starului american, dar şi la convingătoarele prestaţii ale foarte tinerelor reprezentante ale Centrului Cultural „Dunărea de Jos”, care au cântat şi dansat: Andreea Bacău, Aurora Tatulici, Nicoleta Şerbu.  Ai cu ce să faci spectacol la Galaţi !

În final a urmat o tombolă cu zeci de premii, de la brelocuri  şi portofele la obiecte casnice şi o invitaţie la parterul clădirii, la cinematograful cu filme 3D.

Citit 836 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.