Înalt Prea Sfinţitul Casian împlineşte astăzi 55 de ani

Înalt Prea Sfinţitul Casian împlineşte astăzi 55 de ani
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Astăzi, 18 martie 2010,  Arhiereului Dunării de Jos, Înalt Prea Sfinţitul Dr. Casian, împlineşte frumoasa vârstă de 55 de ani de viaţă.

Ziua aceasta, ca şi cele din 29 februarie, 24 iunie şi 27 septembrie, au conotaţii aparte în viaţa noastră creştinească. Fiecare din zilele amintite - inclusiv cea de 18 martie - nu este o  sărbătoare strict personală.

Sunt zile când tot creştinul de la Dunărea de Jos are posibilitatea să-I mulţumească lui Dumnezeu pentru darurile şi harurile revărsate prin rugăciunea, prin faptele şi prin aleasa păstorire a Înalt Prea Sfinţitului Casian al Dunării de Jos.

Născut la 18 martie 1955, în comuna Lopătari, judeţul Buzău, „Gălăţeanul” dintre gălăţeni - ne referim la titlul pe care l-a primit actualul Arhiepiscop al locului la întâlnirea cu creştinii de la Dunărea de Jos în 18 februarie 1990, când a fost ridicat la treapta de Episcop vicar - de două decenii, slujeşte cu timp şi fără timp sufletele creştineşti din Galaţi şi Brăila. 

Credem şi mărturisim că această întâlnire providenţială şi aleasa slujire a Păstorului nostru a dat identitate creştin-ortodoxă comunităţii de la Dunărea de Jos.

Aleasa slujire a Înalt Prea Sfinţitului Casian  s-a împlinit şi a fost recunoscută  în 27 septembrie 2009, prin ridicarea fostei Episcopii a Dunării de Jos la rangul de Arhiepiscopie, moment din care ne-am împărtăşit cu toţii, la Galaţi fiind atunci prezent şi Prea Fericitul nostru Patriarh Daniel.

Astăzi, fiind ziua de naştere a Părintelui nostru Spiritual, trebuie să spunem că adeseori l-am surprins pe Înalt Prea Sfinţitul Casian întorcându-se cu gândul înspre cei dragi: părinţii care i-au dat viaţă, Vasile Crăciun, acum trecut la cele veşnice şi căruia îi poartă o vie amintire şi doamna Rada Crăciun, una dintre muceniţele noastre femei nelipsite de la rugăciune oriunde slujirea îl poartă pe Arhiepiscopul nostru. 

L-am ascultat de multe ori pe Înalt Prea Sfinţitul Casian exprimându-şi admiraţia pentru bunicii Stanciu şi Anica, Ştefan şi Ioana, care i-au vegheat paşii copilăriei.

Recunoştinţă am remarca la Arhiepiscopul sufletelor noastre şi pentru toţi dascălii şi ierarhii Bisericii noastre, Părinţi duhovniceşti  care i-au vegheat paşii pe cărarea îndreptată înspre Hristos, la prezentul continuu al lui Dumnezeu.

La rându-ne, urmând aceeaşi smerită recunoştinţă părintească, nu putem decât să-I dăm slavă lui Dumnezeu pentru bucuriile veşnice pe care le-am primit din slujirea, din faptele alese de culoarea Dreptei credinţe, din cuvântul cu putere multă al Înalt Prea Sfinţitului Casian, cuvânt care bucură, mângâie,  vindecă şi înalţă.

Pentru toate cele rostite şi nerostite aici, dar cunoscute de bunul Dumnezeu, vă dorim Întru mulţi şi luminoşi ani, Prea Sfinţite Părinte Casian!

Citit 930 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.