Artă şi caritate

Artă şi caritate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Viceprimarul liberal Mircea Cristea în postura de cameraman amator?

Orice părinte iubitor ar fi făcut acest lucru dacă fiica lui ar fi jucat, alături de colegi, pe scena Dramaticului, într-o piesă de teatru.

Spectacolul „Logodnicele aterizează la Paris” oferit de şase elevi din clasele a X-a A şi G şi a XII-a G de la CNVA - Andreea Cristea, Isabella David, Diana Gabără, Alexandra Zoiţeanu, Sorin Bumbaru şi Dana Rusu - a fost unul caritabil. Sub îndrumarea profesoarei de franceză Mihaela Dumitriu, cei şase tineri pasionaţi de teatru i-au întins o mână de ajutor micuţei Kristen Coman, care suferă de paralizie cerebrală infantilă.

Elevii au fost impresionaţi de situaţia copilei în vârstă de numai un an, care nu poate merge şi nici nu se poate juca asemenea surioarei ei gemene, Evelin. Sănătatea micuţei Kristen depinde, însă, de bani pe care părinţii ei nu-i au. Fetiţa are nevoie de miofibrotomie subcutanată, operaţie care se poate face doar în oraşul rusesc Tula şi de terapie.

Suma necesară nu este foarte mare - o singură etapă de operaţie costă 1.850 de euro, iar cele 20 de şedinţe de terapie costă 8.000 de lei. Cei şase elevi de la CNVA s-au gândit să o ajute aşa cum au ştiut mai bine: au organizat un spectacol caritabil şi au scos la vânzare biletele.

Nu au fost ajutaţi, s-au descurcat singuri şi au făcut-o cu brio. Singura intervenţie a venit din partea viceprimarului Cristea, ca sala Dramaticului să le fie pusă gratuit la dispoziţie pentru spectacolul umanitar. Din cele 400 de bilete vândute cu 5 lei, tinerii au adunat 2.000 de lei, bani pe care i-au oferit chiar în seara spectacolului, tatălui lui Kristen.

Două luni de repetiţii, acasă la viceprimar

Sala Dramaticului a fost plină la spectacolul caritabil „Logodnicele aterizează la Paris”. Spectatorii, în majoritate elevi, au avut parte de umor de calitate, dar şi posibilitatea de a o ajuta pe micuţa Kristen. Dacă nu aţi auzit până acum de celebra piesă a lui Marc Camoletti, „Logodnicele aterizează la Paris”, vă spunem noi pe scurt despre ce-i vorba: Bernard, eroul piesei, „jonglează” cu trei logodnice stewardese - o americancă, o franţuzoaică şi o nemţoaică.

Orarul de zbor al acestora este dat peste cap, astfel încât vajnicul logodnic se trezeşte cu toate trei pe cap, başca vechiul lui prieten şcoală, Robert. Andreea, fiica viceprimarului, a jucat rolul însoţitoarei de zbor nemţoaice. Mircea Cristea ne-a mărturisit că n-a avut emoţii la spectacol, pentru că ştia piesa pe dinafară.

Timp de două luni, repetiţiile pentru piesă s-au derulat doar la el acasă! Nouă nu ne rămâne decât să-i felicităm pe cei şase elevi pentru gestul lor profund caritabil. Chiar dacă suma pe care au adunat-o doar cu puterile şi talentul lor nu este foarte mare, ea contează enorm pentru sănătatea micuţei Kristen Coman.

Citit 916 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.