„Bijuterie” Yamaha la Teatrul Muzical

„Bijuterie” Yamaha la Teatrul Muzical
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Instrumentul a ajuns la Galaţi în urma unui parteneriat cu Universitatea de Arte „G. Enescu” din Iaşi * Primul concert va fi susţinut de compozitoarea şi pianista Livia Teodorescu-Ciocănea, în cadrul Festivalului „N. Leonard”, ce se va desfăşura între 12-30 mai *

De mai bine de 20 de ani, Teatrul Muzical „N. Leonard” nu s-a mai bucurat de achiziţia unui pian de concert.

Iată că acum instituţia s-a îmbogăţit cu o „bijuterie” de 50 000 de euro, un pian Yamaha C7, de 2,30 m/1,55 m, cu un sunet special şi o fiabilitate recunoscută de toţi specialiştii în domeniu.  

„Este singurul şi primul pian de concert care ajunge la Galaţi după atâţia ani. L-am primit în baza unui parteneriat cu Universitatea de Arte «G. Enescu» din Iaşi. Negocierile au durat aproape un an. Nu a fost uşor să-i convingem, dar am reuşit în final”.

„În afară de asigurarea unor excelente condiţii de păstrare a instrumentului, ne-am luat angajamentul să primim în fiecare lună studenţi de la această instituţie care să concerteze la Galaţi, alături de orchestra de la Teatrul Muzical. Ceea ce consider că e un al doilea  câştig”, ne arată directorul Muzicalului, Florin Melinte, misterioasele căi prin care instrumentul a ajuns, de la Iaşi, la malul Dunării. 

Salvaţi de o escrocherie

Acesta susţine că, în urmă cu 2-3 ani, Teatrul Muzical a pierdut finanţarea pentru achiziţionarea unui pian, din cauza unei escrocherii:

„S-au înscris la licitaţie trei firme care vindeau acelaşi pian, un second-hand recondiţionat la Viena. Noroc că m-am prins la timp. Am avut probleme, s-au judecat cu noi. Abia acum am scăpat de proces”.

„Aşa se întâmplă când există un singur importator. E bine că ne-am prins la timp, altfel am fi dat 100.000 de euro degeaba”, povesteşte directorul teatrului, Florin Melinte.

Acesta susţine că pianul Yamaha, la care s-a cântat de 2-3 ori (deci este practic nou-nouţ), nu a costat comunitatea locală niciun leu.

Primul concert- în festival

Florin Melinte afirmă că noua achiziţie îşi va face ieşirea la publicul gălăţean cât de curând, în cadrul Festivalului „N. Leonard”, care se va desfăşura între 12-30 mai:

„Este anul Chopin, iar în cadrul festivalului va concerta compozitoarea şi pianista gălăţeană Livia Teodorescu Ciocănea, conferenţiar doctor la catedra de compoziţie a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti”.

Nu ne rămâne decât să ne prezentăm în număr cât mai mare la acest eveniment pentru a ne bucura în premieră de o asemenea achiziţie care va atrage muzicieni de marcă să concerteze la Galaţi.

Citit 797 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.