Internet gratuit pentru corodeni

Internet gratuit pentru corodeni
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Vineri, corodenii inaugurează în comuna lor un modern centru de internet pentru public.

Pentru dotarea acestui centru, Biblioteca publică „Mihai Eminescu” din Corod a primit aparatură de ultimă generaţie, în programul naţional „Biblionet – lumea în biblioteca mea”: 4 calculatoare, dotate cu căşti cu microfon, webcam (cameră video pentru comunicarea pe internet), o imprimantă, un scanner, un router wireless (pentru conectarea fără cablu la internet).

Corodenii care nu au cunoştinţe solide de utilizare a computerului vor fi îndrumaţi cum să le folosească în beneficiul lor şi cum să se conecteze la internet.

Ei vor avea acces gratuit în noul centru, putând să comunice online cu rudele plecate în străinătate sau chiar să îşi caute locuri de muncă pe internet.

Biblioteca Judeţeană „V.A. Urechia” Galaţi şi alte 20 de biblioteci publice comunale din judeţul nostru au obţinut finanţări pentru aceste centre în anul 2009, în prima rundă din Programul Naţional Biblionet. Biblioteca din Corod este una dintre aceste câştigătoare.

În cea de-a doua rundă a programului, alte 24 biblioteci comunale, dar şi Filiala 1 „Costache Negri”, de la Casa de Cultură a Sindicatelor, au fost selectate pentru a fi dotate cu aparatură modernă.

„Biblionet” urmăreşte să le faciliteze cetăţenilor accesul gratuit la informaţie, prin dezvoltarea unui sistem de biblioteci publice moderne în România.

Deschiderea oficială a centrului de la Corod este programată la ora 11, manifestarea fiind organizată de Primăria Corod, Biblioteca „Mihai Eminescu” şi Biblioteca Judeţeană „V.A. Urechia”.

Citit 768 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.