Gălățence laureate la un concurs de arte plastice

Gălățence laureate la un concurs de arte plastice
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Două gălățence au obținut locul I la categoria grafică, respectiv, mențiune la categoria pictură, în cadrul Concursului Naţional de Arte Plastice "Nicolae Milord", organizat de Centrul Cultural de Arte "Carmen Saeculare" Neamț, pe 25 martie. Proiectul, care şi-a propus promovarea creațiilor elevilor școlilor de arte din ţară, s-a desfășurat online, pe două secțiuni - grafică şi pictură. Câștigătorii au fost desemnați de un juriu format din personalități din domeniul artelor plastice din Piatra Neamț.

Georgiana Susanu, în vârstă de 18 ani, a participat cu lucrarea "Riduri de viață" şi a obținut locul I la secțiunea grafică. Ea a folosit o tehnică mixtă pe carton 40x50cm (pastel alb, sepia, cărbune). Georgiana este elevă şi dorește să urmeze o carieră în domeniul artei. "Voi urma studiile superioare în domeniul artei. Îmi amintesc căsuța desenată de mine pe care a arătat-o doamna învățătoare în fața clasei, pentru că i s-a părut frumoasă. Acel moment a fost extrem de valoros pentru mine și m-a făcut să am încredere în ceea ce pot", ne-a spus Georgiana Susanu.

Mariana Chirilă, în vârstă de 53 de ani, de profesie casier, a participat la concurs cu lucrarea intitulată "Meditație", o reproducere în ulei ce reprezintă "o nostalgie a amurgului vieții". Lucrarea a fost premiată cu mențiune în cadrul categoriei pictură. "Înclinația evidentă către artă a venit după clasa a V-a, când l-am avut profesor pe regretatul Gheorghe Munteanu, care mă îndemna să mă axez pe o carieră în pictură, dar viața mi-a rezervat alt traseu (...) Acum am doi ani de când ţin din nou pensula în mână şi îmi doresc să mă perfecționez", ne-a declarat Mariana.

Georgiana Susanu şi Mariana Chirilă sunt îndrumate de profesorii de grafică şi pictură Olimpia Ştefan şi Raul Popa, din cadrul Centrului Cultural "Dunărea de Jos" Galați.

În galeria foto, Mariana Chirilă - "Meditaţie" și Georgiana Susanu - "Riduri de viaţă"

Citit 1679 ori Ultima modificare Vineri, 02 Aprilie 2021 01:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.