Etapa eparhială a Concursului ”Biserica - familia românilor de pretutindeni”

Etapa eparhială a Concursului ”Biserica - familia românilor de pretutindeni”
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

În după-amiaza zilei de 15 aprilie 2021, cu binecuvântarea şi în prezenţa Înaltpreasfințitului Părinte Casian, a avut loc la Galaţi etapa eparhială a Concursului Naţional Catehetic”Biserica - familia românilor de pretutindeni”.

Concursul, desfăşurat în contextulAnului omagial al pastoraţiei românilor din afara României”, a fost implementat în Arhiepiscopia Dunării de Jos, în cele opt protopopiate ale eparhiei, prin Biroul de catehizare a tineretului din cadrul Sectorului învăţământ. Potrivit părintelui Rareş Bucur, la Centrul eparhial din Galaţi, o comisie formată din consilierul eparhial din cadrul Sectorului cultural al Arhiepiscopiei Dunării de Jos, directorul Aşezământului eparhial ”Sf. Vasile cel Mare”, inspectorul pentru disciplina Religie din judeţul Galaţi şi inspectorul eparhial din cadrul Biroului de cateheză şi activităţi cu tineretul a jurizat lucrările câştigătoare de la fiecare protoierie, desemnând ocupanţii primelor trei locuri pe eparhie, conform criteriilor din metodologia de concurs.

La acest concurs naţional, la nivelul Arhiepiscopiei Dunării de Jos au participat un număr de 821 de elevi din 43 de grupuri catehetice parohiale.

Citit 1994 ori Ultima modificare Duminică, 18 Aprilie 2021 18:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.