Noduri și 700 de semne

Noduri și 700 de semne
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Cenaclul literar „Noduri și Semne” anunță startul atelierelor de scriere cu teme specifice. Ne propunem astfel să diversificăm întâlnirile noastre fără să alterăm aspectul tradițional al cenaclului.

Puțină diversitate nu poate face decât bine. Așa că ne-am gândit să ne și ajutăm unii pe ceilalți. Cum așchiile nu pot să sară la ani lumină depărtare de trunchiul din care se desprind, am intitulat primul atelier „Noduri și 700 de semne”. Atât? Vor întreba unii. 700 de semne?

Da! Fără să știm dacă mirarea lor vine de la faptul că atâtea caractere sunt prea puține sau poate prea multe pentru o  poveste, căci despre proză este vorba, vom încerca să inițiem planul și să-l ducem apoi la bun sfârșit.

Nu ne dorim să revoluționăm proza scurtă și nici să constrângem pornirile creative ale prozatorilor din cenaclul nostru. Ci doar să ne testăm capacitatea de sinteză ori poate limitele creativității atunci când apar reguli de tot felul.

Ce ne propunem?

Să scriem una sau mai multe povești scurte, foarte scurte, de cel mult 700 de caractere. Le vom citi și vom discuta despre ele în cadrul unui atelier, separat de ședințele clasice ce au loc în fiecare vineri seara. Autorii vor primi feedback de la fiecare dintre cei care s-au înscris cu cel puțin o poveste scurtă la acest atelier. Încurajăm pe oricine să participe la exercițiu. Nu ne adresăm, așadar, doar membrilor cenaclului „Noduri și Semne”!

Cum facem?

Scriem povestea (ușor de zis), salvăm fișierul cu cifra 700 și numele poveștii și o încărcăm pe grupul de facebook „Cenaclul literar Noduri şi Semne, grup de discuții”. Citim și poveștile celorlalți și ne facem o părere despre ele. Apoi povestim despre toate scrierile înscrise în proiect. Le întoarcem pe toate părțile, încercăm să lăudăm ce-i bun și să criticăm ce este în mod evident greșit. Ședința sau ședințele (în funcție de numărul de participanți înscriși) vor avea un moderator pe care îl vom alege încă de la începutul discuțiilor.

Unde, când?

Ne vom întâlni (cel mai probabil în mediul on-line) în orice altă zi decât cea de vineri, când are loc ședința clasică a cenaclului nostru. Vom discuta în amănunt, fără menajamente și fără ascunzișuri.

Detalii despre acest proiect pot fi găsite pe grupul nostru de Facebook, intitulat „Cenaclul literar Noduri şi Semne, grup de discuții”. Vă așteptăm!

Citit 786 ori Ultima modificare Vineri, 07 Mai 2021 00:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.