„Noduri şi semne”: Atelier de scriere cu concurs inclus

„Noduri şi semne”: Atelier de scriere cu concurs inclus
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Proiectul „Noduri și 700 de Semne”, din cadrul atelierelor de scriere cu teme specifice, a pornit la drum cu postarea unora dintre texte, noi publicând acum două dintre ele, primul aparținând subsemnatului, al doilea lăsându-vă dumneavoastră plăcerea de a-l descoperi, câștigătorului acestui concurs ad hoc dăruindu-i-se o carte cu autograf a unuia dintre membrii cenaclului.

 

Scrijelit/ by a.g.secară

 

„Și vă mai aduceți aminte ceva?”

Bolnavul era bandajat ca omul invizibil. La întrebare, se urni mormăind. Se așeză pe marginea patului, în capul oaselor. Dezorientat.

Salonul avea șase paturi, toate ocupate. Dintr-o dată, parcă toți erau atenți doar la acel pacient, trezit din morți.

Doctorul se duse la el, îl rearanjă, urcându-l la loc în pat.

„De iubita mea cu care joc go și... atât. Suntem amândoi în kimonouri, ea este frumoasă ca o prințesă japoneză. Nu am învins-o niciodată. Ca să o sărut, a spus că trebuie să o înving măcar într-un joc. Și are și centura neagră la nu știu ce artă marțială… Dar nu ea m-a adus în halul ăsta… Scrijeleam portiera cu cheia, când…”

 

Și, al doilea:

 

Lăcrămioare/ by...

 

În fiecare primăvară, șapte ani, Manuel îi dăruise Femeii care credea că steluțele chiar au colțuri, măcar o dată, lăcrămioare…

O dată culese din grădina tatălui său, o dată, își amintea, le-a cules din cimitirul Eternitatea, mai luase și de pe la florării, și de pe la băbuțe ieșite pe la colțuri de lume mai aglomerate…

Femeia era încântată, hardughia iubirii lor părea să meargă pe bază de lăcrămioară pe oră și uleiuri esențiale pe bază de rouă și, desigur, scâncet de lăcrămioară…

Când, peste ani, ea i-a spus că nu ține minte să fi zâmbit vreodată când i-a dat lăcrămioare, mi-ai dat tu așa ceva?, Manuel s-a preschimbat fără nicio explicație în oglinda retrovizoare a unei hardughii fără roți.

Oglinda era crăpată, dar cine ar fi avut curiozitatea să se uite în ea ar fi văzut un fel de om care mânca lăcrămioare cu ochii unei femei șterse. Fără sare.

 

Vă așteptăm pe grupul de facebook „Cenaclul literar Noduri şi Semne, grup de discuții. Cu milă sau fără milă, tăiați în carnea vie a cuvintelor, sugerați, demontați.

Vineri, 14 mai 2021, de la orele 19,00 tot online, vaccinat sau nevaccinat, ne va citi Iulian Mardar.

Citit 844 ori Ultima modificare Joi, 13 Mai 2021 11:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.