A început Festivalul „Leonard”

A început Festivalul „Leonard”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ieri seară, la Teatrul Muzical „Nae Leonard” a debutat ediţia 2010 a Festivalului Internaţional „Leonard”.

Spectacolul din deschidere, un „concert cu melodii de neuitat”, cum a fost subintitulat, l-a avut ca invitat pe Fuego (Paul Surugiu).

Înainte de concert, a fost programată, pe ultima sută de metri, şi lansarea, în cadrul festivalului, a volumului „Leonard -  Soldatul de ciocolată / Le soldat en chocolat”.

Este vorba despre ediţie bilingvă (traducere în franceză de Gelu Stănescu), apărută anul trecut la Editura Eikon, Cluj-Npoca.

Corn, vioară şi trompetă

Festivalul continuă, astă-seară, cu un concert simfonic în care evoluează orchestra simfonica a teatrului (dirijor Sorin Oancea) şi studenţi ai Universităţii de Arte „George Enescu” din Iaşi.

Din program P. Sarasate - Melodii lăutăreşti (solistă Amalia Gâscă, anul II – vioară), R.  Strauss - Concertul nr. 1 pentru corn si orchestra (solist - Hermina Cătălina Coşovanu, anul II – corn), J. Sibelius - Concert pentru vioară şi orchestră (solistă Diana Turcu, anul II – vioară), Leroy Anderson – Bugler’s Holiday (solişti - Iulian Suru, Marian Avasiloaie, Daniel Popa, toţi anul II – trompetă).

La spectacolul din această seară, care începe la ora 19,00, preţul biletului întreg este 10,6 lei şi, cu reducere, 5,3 lei.

Citit 777 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.