"Mântuirea prin râs", revistă și arta cuvintelor

"Mântuirea prin râs", revistă și arta cuvintelor
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Noul număr al revistei "Porto Franco" începe cu o rubrică nouă, "Din cele mai frumoase poezii de dragoste", reamintindu-ne, la ceasuri de trecere între ani, că fără dragoste nimic nu e! Nu va fi și nici nu a fost! Sunt selectate texte din Eminescu, Minulescu, Bacovia, Ion Pillat, Lucian Blaga, Ion Barbu. Dacă este decembrie, este și… Hortensia Papadat Bengescu, omagiată de către Constantin Trandafir! Ca în orice număr, sunt multe cronici critice, la cărți semnate de Sterian Vicol, Varujan Vosganian, Dan Plăeșu, Vasile Spiridon, Luminița Zaharia, Magda Ursache, George Coca Lob, Lorica Mihăilă, Liana Nicolae, rândurile de întâmpinare fiind semnate de Ana Dobre, Virginia Chiriac, Nicolae Busuioc, Dan Anghelescu, A.G. Secară, Jenică Drăgan, Ioan Popoiu.

Academicianul Mihai Cimpoi răspunde întrebărilor poetului Viorel Dinescu ("Am predat eseul monografic <Ion Creangă: mântuirea prin râs>, în care demonstrez că povestitorul nostru este un scriitor tragic…"), Ion Bâcu conversează cu S. Vasilache, Mihaela Albu este în dialog cu Dinu Zamfirescu…

Dan Movileanu, proaspăt primit în Uniunea Scriitorilor (felicitări!), ne prezintă "gânduri" ale unui vânător de fluturi, Magda Ursache se întreabă: Limba noastră i‑o comoară?, Constantin Oancă ne invită "să ascultăm" "muzica stelelor", Andrei Oișteanu se confesează, Delia Grigore scrie despre "pur și impur în cultura tradiţională rromani", Constantin Gumann se întreabă "document-at": Quo vadis, Constantine?

Nelu Stamate continuă serialul său, "Categorii, genuri și teme majore ale literaturii știinţifico‑fantastice".

Deosebit de multă poezie (marea dragoste a realizatorului și redactorului-șef, Sterian Vicol), de la proză amintim pe Daniela Gumann, cu "Israel, am scăpat și de data aceasta!"...

Revista se poate procura de la Librăria "Donaris", Galeriile de Artă "N. Mantu" și chioșcurile Muzeelor Literaturii Române, putând fi citită și pe internet, la adresa www.porto‑franco.ro.

Citit 1267 ori Ultima modificare Marți, 11 Ianuarie 2022 13:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.