Întâlniri eminesciene la Galați, de Ziua Culturii Naţionale

Întâlniri eminesciene la Galați, de Ziua Culturii Naţionale
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Biblioteca Județeană "V.A. Urechia", în colaborare cu alte instituții de cultură și educaționale locale, îi așteaptă pe gălățenii mici și mari la o serie de evenimente dedicate Zilei Culturii Naționale și poetului Mihai Eminescu, cu acțiuni diverse și atractive (expoziții, lansări de carte, recitări, lecturi publice, piese de teatru, concursuri), sub titulatura "Eminesciada 2022 - Întâlniri eminesciene la Galați", la sediul central şi în filiale, fizic sau online.

"Luceafărul poeziei româneşti" va fi omagiat sâmbătă, 15 ianuarie, de la ora 10,30, prin depunerea de flori și de coroane la Monumentul "Eminescu" din parcul cu acelaşi nume, în prezenţa unor oficialități ale Consiliului Județean, Primăriei, Direcției Județene pentru Cultură, Uniunii Scriitorilor din România, filiala Sud-Est, cu participarea Fanfarei "Valurile Dunării" a Centrului Cultural "Dunărea de Jos".

Începute pe 10 ianuarie, manifestările, cu cel puţin un eveniment pe zi, cuprind multe activităţi online, din cauza pandemiei, am aflat de la bibliotecara Florina Diaconeasa, şef Serviciu Relaţii cu Publicul la "V.A. Urechia". Cea mai bogată zi în evenimente va fi 13 ianuarie. Dintre acţiunile care se vor desfășura fizic, respectându-se condițiile sanitare, în Sala "Mihai Eminescu" a bibliotecii, am notat: "Regele Eminescu și filatelia" - vernisajul expoziției de rarităţi cu tematică filatelică, realizată în colaborare cu Nelu Ivan, președintele Asociației Filatelice Brăila (ora 12,00), teatrul scurt "Luceafărul de bibliotecă", de Victor Cilincă, în lectura autorului și a unor invitați surpriză (ora 14.00), lansarea volumului "Nestinsele trăiri", de Valeriu Valegvi (ora 16,00). Vineri, 14 ianuarie, de la ora 14,00, este programat simpozionul "Poezia contemporană în Țara lui Eminescu", cu lansări de carte, miniconferințe și recitaluri, cu participarea scriitorilor Florina Zaharia, Florin Ciocea, Florin Dochia, Firiță Carp, Gabriel Gherbăluță, Ghiță Nazare, Coriolan Păunescu, Virgil Nistru-Țigănuș, A.G. Secară etc. Un proiect postat de pagina de Facebook a Filialei Nr. 1 "Costache Negri" a bibliotecii le va permite celor mici să producă filme cu recitările lor şi postere care să ilustreze opera eminesciană. Mai multe amănunte despre toate activităţile pot fi aflate pe pagina de internet a bibliotecii.

Citit 975 ori Ultima modificare Miercuri, 12 Ianuarie 2022 21:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.