O firmă din Tecuci va ridica "Omagiu lui Brâncuşi" pe soclu

O firmă din Tecuci va ridica "Omagiu lui Brâncuşi" pe soclu
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Primăria Galaţi i-a atribuit firmei GTA Energy Grup SRL, cu sediul în Tecuci, contractul de execuţie a lucrărilor pentru amplasarea sculpturii în metal „Omagiul lui Brâncuși”, opera artistului german Ewerdt Hilgemann. Valoarea finală a contractului este de 183.410 lei fără TVA, iar durata de 180 de zile, conform datelor de pe portalul Primăriei.
Atribuirea acestui contract poate fi considerată o reuşită, dacă avem în vedere numeroasele achiziţii lansate de municipalitate în acest scop care au eşuat.
Reamintim că "Viaţa liberă" a adus în atenţia opiniei publice, în urmă cu mai bine de şase ani, soarta sculpturii realizate de cunoscutul artist german Ewerdt Hilgemann în 1991, când a fost invitat la cea de-a patra ediţie a Taberei naţionale de sculptură în metal de la Galaţi. De atunci, sculptura în metal "Omagiu lui Brâncuşi" zace pe Faleză, în vecinătatea zonei Trecere bac, mâncată de rugină.
Poate că până la finele anului 2022 soarta ei se va schimba. Va fi restaurată şi ridicată pe Faleza Inferioară a Dunării, la intrarea dinspre parcarea Trecere bac, pe o fundație din beton armat, placată cu plăci de granit şi iluminată ambiental.

Citit 1440 ori Ultima modificare Joi, 17 Martie 2022 10:32

2 comentarii

 • postat de QA
  Joi, 17 Martie 2022 07:39
  86.124.203.***
  Poate ca "autoritățile" de la Tecuci, or sa ne spună cum a rămas cu statuia dispărută lui Ștefan cel Mare...
  1
  1
  Raportează
 • postat de Theo
  Miercuri, 16 Martie 2022 11:35
  89.136.7.***
  O bila alba! Poate faceti ceva si cu zona aia, ca pare desprinsa din secolul trecut cu concerte de manele si mici la gratar. Mai vrem sa fim oras turistic, dar speriem si putinii turisti care tranziteaza orasul.
  1
  15
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.