Voluntariatul - expresie a dragostei creştine

Voluntariatul - expresie a dragostei creştine
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La Centrul de Zi de la Biserica „Sfântul Spiridon” din Galaţi nu e vacanţă. Rugăciunea şi faptele se înfăptuiesc la prezentul continuu al lui Dumnezeu.

Aici, cu binecuvântarea Înalt Prea Sfinţitului Casian al Dunării de Jos, părintele paroh Vasile Mogoş şi  părintele Constantin Dima, pe lângă slujirea liturgică şi misionară, au dat expresie unei adevărate activităţi filantropice.

Centrul a pornit cu fonduri europene şi este derulat astăzi în Parteneriat cu Primăria Galaţi. Doi preoţi, trei angajaţi şi 46 de voluntari au în grijă 35 de copii proveniţi din familii monoparentale sau cu probleme.

Şi dacă în numărul de ieri aţi aflat cum se simt micii beneficiari ai serviciilor acestui centru de zi, nu sunt de neglijat nici bucuriile voluntarilor.

„Personal îi mulţumesc părintelui paroh că prin această activitate m-a scos din amorţeala în care căzusem după pensionare, spunea doamna Alexandrina Mihalcea, profesoară de limba română. Eu am avut mari bucurii cu aceşti copii, unii mai bine pregătiţi, alţii mai puţin, dar toţi au înţeles că avem nevoie unii de alţii...”

Un alt voluntar este doamna Lorica Grigoraş, fizician, acum pensionară, care se ocupă de pregătirea la matematică a elevilor. „Îi organizăm pe grupe de vârstă şi e loc de mai mulţi voluntari în această zonă, mărturisea doamna Lorica. I-am însoţit pe fiecare în acest interval de timp şi schimbările în comportamentul multora este vizibil. Nu putem decât să-I mulţumim lui Dumnezeu pentru toate”.

„Sunt contabilă de profesie, dar lunea este ziua mea de voluntariat şi am misiunea să-i supraveghez pe copii, ne-a spus doamna Torica Totolici. Este o plăcere să vin aici, timp de două-trei ore, pentru că întâi îmi fac mie un mare serviciu şi ies din spaţiul strâmt de acasă. Apoi, încerc să mă fac utilă şi acestor copii care să ştiţi că ne suprind în mod plăcut de la zi la zi. Am crescut împreună în ultimii doi  ani”.

Dincolo de bucurii sunt şi scopuri neatinse la nivelul întregului centru. „Avem mari probleme stomatologice cu aceşti copii şi nu ştim cum să rezolvăm acest aspect, ei provenind din familii sărace, Biserica nefiind atât de bogată încât să suporte şi aceste cheltuieli, a adăugat doamna Alexandra... Până acum, am primit mult sprijin de la domnul doctor Tănase Cornel, medicul de familie, pentru care nu avem decât mulţumiri. Dar mai toţi au nevoie de îngrijiri stomatologice.”

În acest context, nu facem decât să lansăm o invitaţie la voluntariat ONG-urilor de profil, dar şi medicilor stomatologi din Galaţi, în ideea că asigurarea tratamentului unui copil ar fi o soluţie care ar aduce sănătatea trupească beneficiarilor şi mulţumirea ofertanţilor acestor îngrijiri medicale.

La Centrul de zi de la Biserica „Sfântul Spiridon”, voluntariatul este o expresie a dragostei creştine, nu doar o teorie... Pentru aceasta e nevoie de rugăciune şi iar rugăciune, de fapta bună şi de dorinţa de a învăţa arta de a trăi frumos, fie că eşti copil, fie că eşti matur.

Citit 583 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.