Într-o lume grăbită și superficială, zece premii de excelență la Gala Culturii Gălățene
Foto: Imagini preluate de pe Facebook

Într-o lume grăbită și superficială, zece premii de excelență la Gala Culturii Gălățene
Evaluaţi acest articol
(27 voturi)

Actrița Oana Mogoș, jurnalista TVR Alina Salanți, plasticiana Jana Andreescu, profesoara de canto Emilia Savu, poetul Viorel Dinescu, arheologul Costel Ilie, arhitectul Paul Stan și Daniel Dojan, managerul Muzeului de Istorie "Teodor Cincu" sunt personalitățile premiate la cea de-a IX-a ediție a Galei Culturii Gălățene. De aceeași recunoaștere și premii de excelență s-au bucurat Muzeul Istoriei, Culturii și Spiritualității Creștine de la Dunărea de Jos și Grupul Folcloric „Altița”. Pentru că meritele celor care, într-o lume tot mai grăbită și mai superficială, îndrăznesc să promoveze cultura merită să fie recunoscute.

Cea de-a IX-a ediție a Galei Culturii Gălățene a avut loc luni, 23 mai 2022, la Teatrul Dramatic "Fani Tardini". Așa cum ați putut afla din ziarul „Viața liberă”, în cadrul acestui eveniment, organizat de către Direcția Județeană pentru Cultură Galați, au fost premiate zece personalități și instituții care s-au făcut remarcate, pe parcursul anilor 2020-2021, în promovarea actului de cultură.

Gala a fost un spectacol în toată regula, grație momentelor artistice oferite de Alexia Mocăniță, Grupul Folcloric „Altița”, clasa de balet a Centrului Cultural „Dunărea de Jos” - Școala de Arte - prof. Rodica Androne, Andreea Petrov și Ansamblul Artistic „Olympos”. Gazda evenimentului a fost directorul Direcției Județene pentru Cultură, Cătălin Negoiță.

Pe lângă emoțiile premianților și ale celor care le-au făcut laudatio, un moment tulburător a fost cel de reculegere, în memoria celui care a fost Marius Mitrof. Fostul consilier în cadrul Direcției Județene pentru Cultură Galați s-a stins fulgerător, acum aproape un an, lăsând în urmă preţioase şi uimitoare poveşti ale patrimoniului cultural şi industrial gălăţean... Pentru că eforturile celor care, într-o lume tot mai grăbită și mai superficială, îndrăznesc să promoveze cultura merită să fie recunoscute și recompensate, iată cine sunt laureații acestei Gale.

Primul Premiu de Excelență a fost acordat Muzeului Istoriei, Culturii și Spiritualității Creștine de la Dunărea de Jos.

A urmat, pe scena premianților, profesoara de canto Emilia Savu, de la Centrul Cultural „Dunărea de Jos”, a cărei elevă este Alexia Mocăniță.

Premiul pentru presă i-a fost decernat jurnalistei TVR Alina Salanți, iar binemeritatul laudatio a venit din partea jurnalistei Europa FM și Pro Lider FM, Emanuela Turcu.

Premiul de excelență acordat „Altiței” tecucene a însemnat nu doar o recunoaștere a muncii și valorii artiștilor, dar și a coregrafei Nicoleta Cucoaneș. Iar prestația artistică a „Altiței” a dovedit că merita să fie între laureați.

Tecuciul a urcat din nou pe scena Galei datorită lui Daniel Dojan, managerul Muzeului de Istorie "Teodor Cincu", care a fost, de asemenea, premiat.

Arhitectul Paul Stan, actrița Oana Mogoș, plasticiana Jana Andreescu și poetul Viorel Dinescu au fost, de asemenea, distinși cu Premiul de Excelență în cadrul celei de-a IX-a ediții a Galei Culturii Gălățene.

Evenimentul s-a încheiat cu acordarea unui Premiu de Excelență pentru întreaga activitate, arheologului neobosit Costel Ilie, căruia i se datorează numeroase dintre descoperirile de la Situl arheologic Negrilești.

 

Citit 6295 ori Ultima modificare Joi, 26 Mai 2022 08:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.