Un copil a înfiinţat un teatru pentru copii la Şendreni

Un copil a înfiinţat un teatru pentru copii la Şendreni
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Locuitorii comunei Şendreni, dar şi alţi doritori de teatru proaspăt, jucat de copii, sunt aşteptaţi la o nouă reprezentaţie a trupei de la Clubul de Teatru "Tudor Muşatescu", vineri, 19 august, de la ora 17,00, la Școala Veche din Șerbeștii Vechi. ”Vă așteptăm să vedeți un spectacol în care se îmbină două opere celebre ale lui I.L. Caragiale: «Domnul Goe» și «Căldură mare, monşer». Spectacolul este gratuit. Puteți rezerva locurile la telefon 0740.831.749”, sună prezentarea de pe pagina evenimentului.

Am sunat şi noi, sperând să vorbim cu profesorul care a avut o asemenea frumoasă iniţiativă. Însă, spre surprinderea noastră, coordonatorul trupei este un copil de 14 ani, Radu Decianu. ”Eu joc pe scenă de şase ani la trupa Teatrul de copii pentru copii. Cum m-am mutat la Şendreni, mi-a venit ideea să înfiinţez aici o trupă, pentru că şi adolescenţii şi copiii de la sate au mare nevoie de teatru. Mi-a fost uşor să-i conving. Noi avem la Biblioteca din comună un club de lectură şi i-am convins pe colegii de aici. Ne-au sprijinit doamna bibliotecară şi doamna primar. Aşa, în august, anul acesta ne-am făcut debutul cu prima noastră piesă, la care au participat peste 60 de persoane. Încă o dovadă că avem nevoie de teatru în comună. Din acest motiv, ne dorim să începem o serie de spectacole în satele din judeţul Galaţi”, ne explică tânărul demn de toată lauda. 

Alături de Radu Decianu vor urca pe scenă Daria Băraru, Cristian Iordache, Sorin Munteanu, Daniel Rafira şi Andrei Băraru, care merită din plin aplauzele noastre.

Citit 2526 ori Ultima modificare Vineri, 19 August 2022 07:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.