Tensiuni între o parte dintre sindicalişti şi conducerea Centrului Cultural Galați. Se cere demiterea managerului instituției

Tensiuni între o parte dintre sindicalişti şi conducerea Centrului Cultural Galați. Se cere demiterea managerului instituției
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Stare tensionată în rândul salariaţilor de la Centrul Cultural "Dunărea de Jos", cu privire la care, pe mai multe canale s-au transmis în cursul zilei de marţi mai două comunicate de presă, ca urmare a articolului publicat în "Viaţa liberă", prin care se anunţa că angajaţii au de gând să intre în grevă, întrucât între aceştia şi manager s-ar fi ajuns la disensiuni majore. 

Potrivit managerului Centrului Cultural „Dunărea de Jos”, Vali-Viorel Sandu, declanșarea grevei generale în instituție nu este nici legală, nici posibilă.

„Negocierile pe Contractul Colectiv de Muncă s-au împotmolit la ultimul punct de pe ordinea de zi, solicitarea liderului de sindicat de a i se acorda două zile libere pe lună pentru a se putea ocupa de activitatea sindicală. Iar în cazul în care acestea nu pot fi acordate, să i se reporteze la o dată ulterioară. Avocatul instituției i-a demonstrat dlui Horujenco faptul că, legal, cererea sa nu poate fi luată în seamă. Unu, că la un sindicat de 31 de oameni ziua liberă nu se acordă și doi, ce ar însemna ca dumnealui să aibă un concediu de 50 de zile pe an?! Din discuția purtată cu managerul, se pare că, în zilele următoare, o parte a salariaților din sindicat vor ieși cu un comunicat care să nege orice dorință de grevă generală.

Iar în ceea ce privește acuzele de comportament managerial abuziv, Vali-Viorel Sandu a precizat că, pe durata negocierilor, nu s-a opus celorlalte solicitări ale proiectului de CCM.

"De asemenea, colectivul Centrului Cultural Dunărea de Jos și cea mai mare parte dintre membrii sindicaliști din Centrul Cultural s-au dezis de acest comunicat pentru că, conform declarațiilor lor nu au fost consultați și informați despre cerințele exagerate din contractul colectiv de muncă", se mai arată în comunicatul trimis de conducerea CCDJ.

De cealaltă parte, din partea Federaţiei FAIR - MediaSind, la care este afiliat şi sindicatul de la Centrul Cultural am primit un alt comunicat prin care se solicită demisia managerului de către salariaţi: "Potrivit sesizărilor venite din partea angajaților instituției, managerul a dat dovadă de un comportament dictatorial și neprofesionist, cu manifestări agresive și jignitoare împotriva reprezentanților sindicali care negociau noul Contract Colectiv de Muncă la nivel de instituție. Acesta a folosit expresii suburbane la adresa liderilor sindicali, aruncând chiar cu pixul în direcția lor, în timpul crizelor de nervi pe care le avea în momentul negocierilor. Mai mult, angajații instituției îl acuză pe manager că, în majoritatea timpului, se ocupă cu administrarea patiseriei-gogoșeriei pe care acesta o deține împreună cu familia, în loc să rezolve problemele grave cu care se confruntă Centrul Cultural: lipsa unui contract colectiv de muncă care să reglementeze raporturile dintre angajator și angajat, condiții precare de muncă, salarizare indecentă, lipsa drepturilor de care beneficiază colegii din sectorul Cultură și Mass-Media".

Am discutat şi cu liderul sindical Ion Horujenco, care ne-a declarat că, deşi foarte mulţi angajaţi se tem să se manifeste, fiindu-le teamă să nu-şi piardă locul de muncă, peste 90 la sută şi-ar dori demisia actualului manager. "Sunt probleme vechi, care au apărut de la faptul că noi, angajaţii Centrului Cultural, încă din 2009, nu suntem salarizaţi corespunzător. Am apelat şi la instanţă, şi am avut un expert evaluator comun, ales împreună cu managerul. În primă instanţă am câştigat procesul. Şi între 2016 şi 2019 angajaţii ar fi trebuit să primească nişte sume de bani în plus. Până la o decizie definitivă, am cerut ca prevederile să se aplice şi în perioada 2019 - 2022. De aici s-au aprins spiritele, domnul Sandu a început să ne ameninţe cu o restructurare, iar salariaţii s-au speriat. Eu şi colegii mei din sindicat, Eugenia Notarescu şi Paul Buţa am cerut să discutăm despre ce restructurări vorbeşte, dar a refuzat să ne primească. Ne-am adresat atunci domnului Cotel Fotea, preşedintele CJ, care ne-a răspuns că lucrurile trebuie rezolvate la nivel de instituţie, între sindicat şi manager, că nu are de ce să intervină cineva din afară. Toată povestea a sărit în aer în timpul negocierilor contractului colectiv de muncă, la care au participat şi lideri din partea federaţiei, care au rămas şocaţi de modul pitoresc şi vulcanic în care ddomnul manager reacţionează atunci când nu-i convine ceva. Eu nu am solicitat drepturi personale, nu am cerut să mi se angajeze rudele în Centrul Cultural, ci am cerut să pot beneficia de zile libere plătite, atunci când merg să rezolv lucruri pentru toţi salariaţii, inclusiv pentru domnul manager. Legislaţia nu interzice plata acestor zile libere, o lasă la latitudinea angajatorului. Chiar şi aşa, eu nu mi-am impus punctul de vedere, dar domnul Sandu, în spiritul caracteristic, s-a ridicat si a părăsit şedinţa. Lipsa contractului colectiv de muncă nu este singurul lucru lăsat nerezolvat. Salarizarea necorespunzătoare, dar şi statutul instituţiei au fost lăsate de izbelişte. Noi suntem aşezământ cultural, la fel ca orice cămin cultural de la ţară, deşi la proiectele pe care le are instituţia ar trebui să solicităm statut de instituţie de spectacol şi cultură, lucriri pe care domnul manager nu le-a făcut", spune liderul Ion Horujenco.

Citit 3456 ori Ultima modificare Joi, 01 Septembrie 2022 12:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.