"Cântă de răsună lunca", la Tecuci

"Cântă de răsună lunca", la Tecuci
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Casa de Cultură Tecuci, Primăria, Consiliul Local Tecuci și Centrul Cultural "Dunărea de Jos" Galați organizează, în perioada 2-3 septembrie 2022, la Tecuci, cea de-a XXXI-a ediție a Festivalului Național de Folclor "Cântă de răsună lunca".

În cadrul manifestărilor prilejuite de cea de-a 587-a aniversare a datei de 1 septembrie 1435, zi de atestare documentară a municipiului Tecuci, Festivalul "Cântă de răsună lunca" ocupă un loc special în inimile tecucenilor.

De-a lungul anilor, festivalul a avut ca invitați nume importante ale folclorului românesc, de la Irina Loghin la Ștefania Rareș, de la Mioara Velicu la Laura Lavric și mulți alții.

La ediția din acest an, desfășurată pe parcursul a două zile, pe scena amplasată în Parcul "Regina Elisabeta" din Tecuci, și-au anunțat participarea numeroase ansambluri și grupuri folclorice din Republica Moldova, Iași, Vrancea, Galați, Brăila şi Vaslui. În recital vor evolua cunoscuții interpreți de muzică populară Tudor Furdui Iancu, Mihaela Gurău, Teodora Panainte și Geta Rotaru.

Citit 1087 ori Ultima modificare Vineri, 02 Septembrie 2022 07:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.