O „radiografie" a Georgiei, prin ochii unei profesoare

O „radiografie" a Georgiei, prin ochii unei profesoare
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

O nouă peliculă va rula joi, 3 noiembrie, de la ora 18,00, la Muzeul de Artă Vizuală, în cadrul programului KineDok. Este vorba despre documentarul "Sunny", regizat de Keti Machavariani.

„Sunny” spune povestea unei foste profesoare care merge din ușă în ușă și intervievează persoane pentru o cercetare socială, în Tblisi, Georgia, țară numită odinioară “Georgia însorită”. De altfel, “Sunny/Însorit” este traducerea literală a numelui georgian al protagonistei, Mziuri.

Filmul atinge în profunzime obiceiurile sociale atât ale protagonistei de vârstă mijlocie, cât și ale subiecților ei și aflăm informații despre viața, temerile, speranțele și atitudinile societății georgiene față de probleme civice și politice actuale. Conversațiile lui Mziuri (Sunny) din interiorul caselor subiecților ei oferă o privire fascinantă asupra unei comunități și a unei culturi, dar și o perspectivă asupra lui Sunny însăși. Profesia ei reprezintă chiar viața sa socială și, posibil, singurul lucru care ține la distanță izolarea.

Filmul a primit Mențiunea de Onoare la Festivalul Internațional de Film Documentar “Hot Docs”, Canada, 2021 și a participat la mai multe festivaluri din lume.

Citit 467 ori Ultima modificare Miercuri, 02 Noiembrie 2022 23:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.