Învățând de la spiridușii… verzuși

Învățând de la spiridușii… verzuși
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Cărțile scriitorului și jurnalistului Victor Cilincă provoacă în fel și chip! De pildă, cartea pentru copii „Țara de sub picior”, despre aventurile verzușilor-spiriduși, un fel de eco-basm, citită mai multor generații de preșcolari și școlari, a inspirat ca una dintre clasele pregătitoare ale Școlii Gimnaziale Nr.7 din Galați (director prof. Monalissa Nica) să se numească Clasa Verzușilor (pe lângă „fluturii”, „buburuzele”, „șoriceii”, „pisicuțele”, „spiridușii… clasici” ș.a.m.d.)!

Doamna profesoară Secară Nicoleta-Nia „a împrumutat” câteva dintre principiile ecologice promovate în carte la organizarea clasei, în ziua de 15 noiembrie reușind să-l cheme pentru o întâlnire de gradul III chiar pe autorul cărții, „tatăl” verzușilor din poveste, scriitorul gălățean Victor Cilincă. El le-a povestit cum au apărut spiridușii verzuși în scrierile sale. Verzușii veseli au încins o horă a… verzușilor, i-au citit domnului scriitor din propria carte (sunt câțiva prichindei care au devansat programa!), i-au povestit din cartea sa, l-au întrebat câte în lună și în stele și au primit un autograf pe care l-au pus în ramă la loc de cinste pe unul dintre pereții clasei.

Astfel, după ce a fost studiat în Austria la un liceu, după ce „Abecedarul istoric gălățean” i-a fost folosit la predarea istoriei locale, Victor Cilincă are… un nou manual de cod al bunelor maniere verzușești!

Marian W. Stroe

Citit 1220 ori Ultima modificare Vineri, 18 Noiembrie 2022 09:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.