„Gâlcevile din Chioggia”, la Teatrul „Nae Leonard”

„Gâlcevile din Chioggia”, la Teatrul „Nae Leonard”
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Teatrul Național de Operă și Operetă ”Nae Leonard” Galați vă invită sâmbătă, 3 decembrie, de la ora 18,30, la reprezentația comediei muzicale "Gâlcevile din Chioggia", după piesa de teatru omonimă a lui Carlo Goldoni. Este o adaptare realizată de regizorul Cristian Gheorghe, spectacol a cărui premieră la Galați s-a bucurat de un real succes la public.

Comedia a fost jucată pentru prima dată pe scena Teatrului "San Luca" din Veneția, în urmă cu 260 de ani, reprezentația gălățeană fiind, în acest fel, un omagiu adus artei teatrale. Povestea ilustrează oamenii simpli ai orașului Chioggia, spațiu mângâiat de valurile mării și de soarele arzător al Mediteranei, oameni care iubesc, se ceartă și se împacă, într-o poveste despre prietenie și despre lupta pentru dragostea adevărată, o poveste plină de umor, dinamism, culoare și, bineînțeles, de muzică.

"Chioggia reprezintă o miniatură a lumii, iar comedia aceasta ne reamintește să trăim fiecare clipă, să luptăm pentru persoana iubită, să conviețuim unul cu celălalt, în așa fel încât să fie doar senin în jurul nostru. Aranjamentul și coordonarea muzicală a lucrării sunt realizate de maestrul Nicolae Mantu, scenografia este semnată de Ionuț Mitrofan, iar coregrafia de Gabriela Gegea. În distribuția de sâmbătă, întâlnim nume îndrăgite ale scenei gălățene de revistă: Mihail Anton, Mariana Pisică, Cristina Boghici, Alexandru Andrei Tatu, Andrei Ardeleanu, Paul Buța, Florentina Andronic, Adina Lazăr, Irina Popa, Paul Nedelcuță, Costel Donose, Ionuț Negrișanu, alături de orchestra de revistă și baletul teatrului", se arată într-un comunicat al Teatrului "Nae Leonard".

Citit 853 ori Ultima modificare Vineri, 02 Decembrie 2022 12:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.