„Gălăţenii, trataţi ca nişte cetăţeni de mâna a doua”

„Gălăţenii, trataţi ca nişte cetăţeni de mâna a doua”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Restructurarea teatrelor - judecată diferit, în funcţie de culoarea politică *

Primarul Dumitru Nicolae (FOTO) este nemulţumit şi revoltat că forţele politice locale nu l-au ajutat să salveze Teatrul Muzical şi Teatrul de Păpuşi. Edilul urbei a sperat că premierul Emil Boc va accepta ca teatrele gălăţene să fie exceptate de la aplicarea prevederilor OUG 63 şi le va recunoaşte certificatul de naştere, identic, de altfel, cu cel al Dramaticului. Lista însă, nici măcar nu a ajuns pe masa premierului!

„Pentru mine este foarte greu de înţeles. M-am dus şi la pe Bucureşti, m-am întors, m-am sucit, degeaba! Nu-i permis ca gălăţenii să fie trataţi ca nişte cetăţeni de mâna a doua!”, a declarat ieri Nicolae.

Supărarea primarului este accentuată de faptul că situaţia teatrelor locale a fost tratată în mod diferit. „Toate exhibiţia cu reorganizarea la noi a fost făcută ca să salvăm cele două teatre, Muzical şi Păpuşi. La Ploieşti s-a întâmplat acelaşi lucru ca la noi, dar li s-a aprobat ca personalul artistic să nu se ia în calcul la restructurare. La fel şi la Bârlad, şi probabil în alte locuri”.

„Tratăm cu unităţi de măsură diferite, şi asta nu e bine. E ruşine că se întâmplă aşa. E o răzbunare politică: e primarul PSD, nu suntem de acord cu teatrele”, a subliniat primarul Dumitru Nicolae.

Edilul şef admite că prin reorganizarea făcută – Păpuşile vor fi comasate cu Dramaticul, iar artiştii de la Muzical vor fi preluaţi în majoritate de Fundaţia Andreiana Juventus – instituţiile de cultură au rămas în viaţă, dar vor fi mari probleme.

„Pentru mine nu e normal să se întâmpla aşa ceva. Teatrul nu e moşia nimănui. Dacă au ceva cu mine, ce au cu cetăţenii? Galaţiul are facultate de teatru, are liceu de artă, are tot ce trebuie, am dat actori valoroşi în ţară şi acum deodată nu se mai poate! Sigur, e nemulţumirea unui primar care nu e comod pentru mulţi, dar e ruşine că forţele politice locale nu l-au ajutat”, a conchis primarul Dumitru Nicolae.

După ce aleşii locali vor aproba o hotărâre, Păpuşile se vor muta cu totul la Dramatic, iar clădirea fostului „Gulliver” va fi dată proprietarului, căruia acum i se plăteşte chirie.

Citit 975 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.