Invitaţie în grădinile Edenului

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Muzeul de Artă Vizuală vă invită astăzi, 2 septembrie, la vernisajul unei expoziţii menite să vă încânte ochiul şi sufletul. Florette Piquemal – artistă de origine franceză  îşi va vernisa, începând cu ora 12,30, o expoziţie de tapiserie pictată şi pictură. 

Expoziţia face parte dintr-o suită de manifestări, în cadrul unor schimburi culturale iniţiate între Muzeul de Artă Vizuală şi St. Gaudens  (Franţa), începând din 2007.

Născută în noiembrie 1945, Florette Piquemal a absolvit Universitatea de Ştiinţe şi, după o carieră în informatică, s-a înscris în 2001 la atelierul de pictură „La Gribouille” din Bouloc, practicând  pastelul şi pictura în ulei. 

În 2006 devine eleva Enzei Rivière (artistă a cărei expoziţie de tapiserie a fost găzduită de Muzeul de Artă Vizuală în 2008),  care o iniţiază în tehnica tapiseriei pictate, tradiţională în Franţa, dar mai puţin cunoscută în România.

Cei care vor da curs  invitaţiei vor plonja într-o lume a grădinilor paradisiace, un spaţiu în care lumina şi culoarea capătă o valenţă poetică şi oferă o reverie impregnată de sensul armoniei şi al unei rafinate sensibilităţi pentru natură.

Citit 478 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.