„Sunetul muzicii”, proaspăt ca la prima reprezentație

„Sunetul muzicii”, proaspăt ca la prima reprezentație
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Reluat după ce a avut premiera în anul 2015, musicalul "Sunetul muzicii" are, în linii mari, aceeași distribuție ca la prima reprezentație de pe scena Muzicalului gălățean, cu excepția - firească - a copiilor căpitanului Von Trapp, trecuți acum la o altă... categorie de vârstă și care au fost înlocuiți.

Libretul și muzica au fost o perfectă reușită încă de la lansarea (în 1966) filmului "The Sound of Music". Producția americană a câștigat Oscarul pentru cel mai bun film, iar protagoniștii, Julie Andrews și Christofor Plummer, s-au încadrat perfect în rol. Așa cum s-au încadrat soliștii gălăţeni Silvia Alice Niță și Teodor Niță în rolurile principale de pe scena gălățeană și, de altfel, întreaga distribuție.

O notă specială pentru soprana Silvia Alice Niță, care a strălucit din toate punctele de vedere: o voce limpede, neforțată, care nu prea are nevoie de microfon, o dicție perfectă, un joc actoricesc bun și, mai cu seamă - deși nu mai are 20 de ani, precum personajul jucat - o energie scenică debordantă. Ca să nu mai spunem că o ajută și frumusețea...

La rândul lor, cei șapte interpreți copii au fost la înălțime, cu o notă excelentă pentru tânăra care a interpretat-o pe Liesl von Trapp.

Foarte bun a fost și dirijorul Eugen Dan Drăgoi, care s-a lăsat și el prins de... sunetul muzicii.

La începutul lunii februarie, "Sunetul muzicii" a avut la Galaţi două spectacole cu sala arhiplină, la care audiența s-a bucurat nu numai de muzica superbă, dar și de consistența acțiunii din această poveste de dragoste și familie.

 

Citit 1056 ori Ultima modificare Duminică, 19 Februarie 2023 07:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.