Cristian Fulaş lansează la Galaţi noul său roman

Cristian Fulaş lansează la Galaţi noul său roman
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Scriitorul Cristian Fulaş se va afla la Galaţi, joi, 9 martie, începând cu ora 18,00, la Librăria Humanitas, pentru a-şi lansa cel mai recent roman al său, "Specii". Amfitrion şi partener de dialog îi va fi profesorul de la Liceul de Artă "D. Cuclin", Doru Căstăian. 

"Noul roman al lui Cristian Fulaș, "Specii", nu seamănă cu niciuna dintre cărțile publicate anterior de acest autor versatil și imprevizibil, care reconstituie minuțios – inclusiv la nivel de limbaj – lumea de azi, degradată, coruptă și haotică. «Lăsați orice speranță, voi ce intrați…» în universul ficțional populat de personaje precum Miron, politicianul ajuns din mare șef de partid un biet pușcăriaș părăsit de toți, Victor, omul lui de încredere care visează să devină împărat într-o lume de slugi, sau Gelu, cel care, deși apare sporadic în paginile cărții, sintetizează perfect tupeul nețărmurit al canaliei absolute", sună prezentarea făcută de Carmen Mușat.

Cristian Fulaş (n. 1978) a debutat în 2015 cu "Fâșii de rușine" (Premiul Observator cultural pentru debut, Premiul Colocviilor „Liviu Rebreanu”, Premiul revistei Accente). Tot în 2015 a publicat "Jurnal de debutant", iar în 2016 "După plâns". A tradus aproximativ cincizeci de volume din engleză, italiană și franceză. Romanul ”Ioșca” (2021, 2022) a fost desemnat romanul anului în cadrul Premiilor RSS Reloaded și cartea de proză a anului 2021 de omiedesemne.ro și agentiadecarte.ro, a primit Premiul pentru Proză al revistei Ateneu, a fost nominalizat la Premiul Național pentru Proză al Ziarului de Iași și i-au mai fost acordate Premiul liceenilor pentru cea mai îndrăgită carte a anului 2021 în cadrul FILIT și Premiul Observator cultural, secțiunea Proză.

Citit 686 ori Ultima modificare Miercuri, 08 Martie 2023 21:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.