Galațiul, reprezentat cu succes la un concurs internațional

Galațiul, reprezentat cu succes la un concurs internațional
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Partea 1 din Sonatina de Diabelli și Valsul op. 65 nr. 6 al lui Prokofiev i-au adus micuței Carolina Mardare trofeul la un festival de muzică desfăşurat la Pecica, județul Arad, la finele săptămânii trecute. Micuța artistă este elevă în anul al II-lea la Centrul Cultural "Dunărea de Jos" din Galați, secția pian, sub îndrumarea profesoarei Capră Angelica.  Fetița a interpretat din memorie cele două piese și a impresionat juriul prin ținuta artistică, virtuozitate și corectitudinea interpretării și a adus Galațiului trofeul Concursului Internațional "Muzica ne poate uni", ediția a IV-a.

"A fost un concurs foarte serios și destul de greu, cu  200 de participanți și trei secțiuni: canto muzică ușoară, canto muzică populară, muzică instrumentală. Juriul a fost format din nume de marcă, precum: dirijorul secund al Corului Madrigal, Cezar Verlan, dirijorul operei din Cluj, Dorin Frandeș, profesoara de pian Anna Leca de la Colegiul de Arte "Sabin Drăgoi" Arad, profesoara de canto Dulcica Florea, profesorul de instrumente de suflat Ciprian Ilonca, iar dirijorul de cor Alexandru Zaharia a fost organizatorul concursului.

În urma acestui succes, Carolina Mardare va susține, anul viitor, un recital la inaugurarea Teatrului de Vară din Arad", ne-a spus profesoara Capră Angelica. Aceasta și-a însoțit eleva la Arad şi a susținut-o necondiționat, alături de părinții fetei.

 

Citit 1874 ori Ultima modificare Miercuri, 05 Iulie 2023 11:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.