Peste 33.000 de gălăţeni au luat parte la spectacolele marca „Leonard”, în stagiunea lirică 2022-2023

Peste 33.000 de gălăţeni au luat parte la spectacolele marca „Leonard”, în stagiunea lirică 2022-2023
Scenă din spectacolul "Cavalleria rusticană"
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Stagiune lirică închisă la Teatrul Naţional de Operă şi Operetă "Nae Leonard"

Duminică, 16 iulie 2023, Teatrul Național de Operă și Operetă "Nae Leonard" și-a deschis porțile publicului meloman pentru a scrie ultima filă din povestea stagiunii lirice 2022-2023. Soliștii și orchestra simfonică a teatrului au oferit o experiență de neuitat,ce a îmbinat magia naturii cu farmecul muzicii clasice, în concertul vocal-simfonic "Toujours l'amour". Programul a reunit pagini muzicale celebre din spectacole binecunoscute, aparținând repertoriului teatrului. 

Artiștii au purtat numerosul public prin fascinanta lume a muzicii franceze, prin Parisul de odinioară, încântându-ne cu sonoritățile și ritmurile colorate de influență spaniolă, dar și cu o lucrare excepțională a repertoriului românesc, aria "Muzica", din opereta "Valurile Dunării" de George Grigoriu.

Alături de soliștii teatrului, Cristina Bleandură, Lăcrămioara Crihană, Lorena Mărginean, Florin Bobei, Adrian Mărginean, Alin Munteanu și Tudorel State, pe scena Grădinii de vară "Leonard" a debutat soprana Lorena Puican, una dintre cele mai valoroase voci ale generației sale. Timbrul său deosebit, jocul actoricesc și tehnica vocală de excepție au cucerit întregul public.

Seara s-a încheiat fastuos, în armonia muzicii lui Verdi, cu "Libiamo ne' lieti calici", interpretată de toți artiștii implicați.

91 de spectacole, cu invitați de excepție

Stagiunea lirică 2022-2023 a Teatrului Național de Operă și Operetă "Nae Leonard" a îmbogățit cultura muzicală românească prin numeroase reprezentații de marcă. Soliștii, actorii, corul, orchestra, baletul și întreaga echipă tehnică au dovedit încă o dată că la malul Dunării există un filon nesecat de talent, că în orașul Galați cultura muzicală se ridică la cel mai înalt nivel.

Teatrul Național de Operă și Operetă "Nae Leonard" a prezentat publicului 91 de spectacole, atât în sala instituției, în Grădina de vară "Leonard", la Casa Artelor, dar și în alte instituții de prestigiu, precum Filarmonica "Lyra-George Cavadia" din Brăila și Teatrul "Jean Bart" din Tulcea. De asemenea, artiștii instituției au susținut concerte în centrul comercial Shopping City Galați și în centrul orașului.

Peste 33.000 de spectatori s-au bucurat de spectacolele marca "Leonard" din stagiunea care tocmai s-a încheiat. Gălăţenii au avut parte de momente solistice interpretate de invitați de excepție: Elena Moșuc, Florin Estefan, Florin Guzgă, Adrian Dumitru, Lucian Petrean, Nadia Cerchez, Hector Lopez, Șerban Vasile, și instrumentiști de prestigiu, precum Alexandru Răzvan Tomescu și Andreea Stoica, Radu Ropotan, Adela Liculescu. De la pupitrul dirijoral, maeștrii invitați au înfrumusețat de fiecare dată spectacolele instituției: Victor Dumănescu, Nicolae Dohotaru, Aurel Bălae, Matei Pop, Cristian Sandu, Traian Ichim.

Cei mai importanți artiști de jazz şi folk

În această stagiune, Liricul gălățean ne-a oferit o serie de concerte de jazz, ce ne-au făcut cunoștință cu unii dintre cei mai importanți artiști și trupe celebre ale genului: Mircea Tiberian, Cătălin Milea, Nadia Trohin, Ana Maria Munteanu & Arya Band, Petrică Andrei Band, Marius Mihalache & Band, Maria Răducanu Quartet, Ana Maria Galea Quintet și Sorin Zlat Trio & Luiza Zan.

De asemenea, Festivalul "Folk la Dunăre" a unit pe scena Teatrului "Nae Leonard" nume sonore ale folkului românesc, precum Nicu Alifantis, Ada Milea, Mircea Vintilă, Fără Zahăr, Adrian Bezna, Cristi Dumitrașcu și alții.

Managerul Teatrului Național de Operă și Operetă "Nae Leonard", Teodor Niţă, a mulțumit publicului spectator pentru că a răspuns cu atâta generozitate invitațiilor de a veni la spectacole pe tot parcursul stagiunii. "Le mulțumim tuturor colaboratorilor, care ne-au ajutat să promovăm spectacolele din stagiunea 2022-2023. Mulțumim sponsorului nostru, SF TEX, care a fost alături de noi pe parcursul acestei frumoase povești muzicale și tuturor celor ce ne susțin. Vă dorim vacanță plăcută și vă așteptăm cu drag din toamnă, să vizionați numeroasele surprize muzicale pe care vi le pregătim!", a încheiat Teodor Niţă.

Ultimul spectacol al stagiunii s-a încheiat fastuos în armonia muzicii lui Verdi, cu „Libiamo ne' lieti calici”, interpretată de toți artiștii implicați

Cafe concert în centrul oraşului

Citit 1704 ori Ultima modificare Vineri, 21 Iulie 2023 09:52

1 comentariu

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.