"V.A. Urechia", colaborare cu o bibliotecă din Republica Moldova

"V.A. Urechia", colaborare cu o bibliotecă din Republica Moldova
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Reprezentanții Bibliotecii "V.A. Urechia" din Galați au încheiat un acord de colaborare cu omologii lor de la Biblioteca Publică Orășenească "Ion Creangă" din orașul Florești, Republica Moldova. 

Scopul acestui acord este îmbunătățirea cooperării dintre cele două biblioteci, prin proiecte dedicate comunităților pe care le deservesc și pentru susținerea, promovarea și valorificarea culturii scrise prin mijloacele profesionale specifice, în context național și internațional.

Prin intermediul parteneriatului, cele două biblioteci se vor susține reciproc și vor avea schimburi culturale, științifice și profesionale bilaterale, vor realiza evenimente culturale, dar și programe de formare profesională și formare continuă în comun.

"De asemenea, colaborarea va duce la dezvoltarea și implementarea proiectelor comune care țin să răspundă nevoilor și intereselor comunității, atât din Republica Moldova, cât și din România. Aceste proiecte vor include programe de educație, evenimente culturale, ateliere, conferințe sau activități de alfabetizare informațională. Parteneriatul are ca finalitate consolidarea serviciilor și resurselor oferite comunităților și îmbunătățirea impactului pe care bibliotecile îl au în viața oamenilor", ne-a declarat prof. Liliana Tcaciuc (Leontiev), președinta Asociației Obștești "Luceafărul Răutului" din Florești.

Citit 815 ori Ultima modificare Miercuri, 19 Iulie 2023 18:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.