Festival internaţional de teatru european

Festival internaţional de teatru european
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Din 24 septembrie până pe 2 octombrie, publicul are ocazia să vizioneze spectacole pentru toate vârstele * Şi-au anunţat prezenţa trupe din ţară, dar şi din Bulgaria şi Turcia * În Galaţi, participă Teatrul ”Nae Leonard”

Oraşul Brăila, este şi în acest an gazda Festivalului Internaţional ”Zile şi nopţi de teatru european la Brăila”. Ediţia a VI-a, din perioada 24 septembrie – 2 octombrie, îi este dedicată lui Mihail Sebastian.

Organizatorii – Teatrul ”Maria Filotti”, Consiliul Local Municipal şi Primăria municipiului Brăila – au ca invitaţi trupe ale unor teatre din ţară – Arad, Bacău, Baia Mare, Bucureşti, Giurgiu, Petroşani, Piatra Neamţ, Sibiu, Târgovişte, Târgu Mureş, Tulcea. De asemenea, participă şi teatre din Bulgaria – de la Şumen, Sliven şi Zambol, dar şi din Turcia, de la Bursa. Din Galaţi, în program este antrenat anul acesta Teatrul Muzical ”Nae Leonard” cu spectacolul “Se întorc românii acasă”.

Ca noutate, ediţia 2011 îşi propune să-i atragă şi pe copii la spectacole, celor mai mici fiindu-le dedicate dimineţile, programul incluzând astfel Teatrul de Păpuşi “Cărăbuş” în traseul teatral al festivalului – traseu care include şi sala Centrului Cultural (Casa Tineretului) de pe Calea Călăraşilor, unde au loc anumite spectacole.

Totodată, sunt programate şi alte evenimente conexe artei Thaliei, vernisaje ale unor expoziţii de fotografie şi de pictură, recitaluri muzicale şi de poezie, teatru-lectură cu elevi de la Liceul de Artă “Hariclea Darclee”, colocviu cu Ion Parhon. Întregul program este disponibil pe pagina web a  dramaticului brăilean.    

Ca la fiecare început de stagiune, există şi premiere ale teatrului gazdă, două în acest an, incluse în perioada de festival: “Poveşti de familie” de Biljana Srblianovici, regia Vlad Cristache, şi “Domnului profesor cu dragoste”, în regia lui Horia Suru. Ambii realizatori sunt foarte tineri, primul a mai lucrat la Brăila “Peer Gynt”, de Ibsen, cu Marius Stănescu în rolul titular şi a fost nominalizat la premiile UNITER, cel de-al doilea este actor, dar a reuşit să atragă în piesă foarte mulţi liceeni.

Biletele se găsesc la Agenţia Teatrală, situată foarte aproape de Dramatic, pe fosta Regală, preţul lor variind între 40 şi 60 lei.

Citit 4232 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.