Începe Festivalul ”Zile şi Nopţi de Teatru European la Brăila"

Începe Festivalul ”Zile şi Nopţi de Teatru European la Brăila"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Evenimentele ediţiei cu numărul 7 au loc în perioada 7-13 octombrie 2012, la Teatrul ”Maria Filotti” şi la Casa Tineretului * Cele mai multe spectacole din program sunt ale unor teatre de prestigiu din Capitală


Teatrul “Maria Filotti” (TMF) Brăila a pregătit pentru perioada 7-13 octombrie 2012 o nouă ediţie a Festivalului “Zile şi Nopţi de Teatru European la Brăila”, împreună cu Primăria municipiului Brăila şi Consiliul Local Municipal Brăila. Ca şi la ediţiile anterioare, afişul este cel realizat special pentru maifestare de scenograful Dragoş Buhagiar, născut la Brăila. În festival sunt invitate instituţii prestigioase de profil precum Teatrul Naţional “I.L. Caragiale”, Teatrul “Bulandra”, Teatrul “Odeon” din Bucureşti, dar şi trupe studenteşti. Publicul gălăţean este invitat să se bucure deopotrivă alături de cel brăilean de întâlnirea cu mari actori precum Marcel Iureş, Dorina Lazăr, George Mihăiţă, Rodica Mandache, Alexandru Jitea, Tania Popa sau alţii mai tineri cum sunt Antoaneta Cojocaru, Marius Manole.

În deschiderea festivalului este programată o premieră brăileană, spectacolul ”Sandros” de Katalin Thuróczy, în regia brăileanului Sorin Militaru. Muzica este semnată Vlaicu Golcea - un nume de rezonanţă şi în jazz. A doua zi din festival va putea fi aplaudată o altă premieră a teatrului dramatic brăilean, ”CheektoCheek” de Jonas Gardell. Regia, un debut, aparţine Alexandrei I. Popescu - absolventă a Universitatii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică “I.L.Caragiale” Bucuresti. Programul poate fi vizualizat, în detaliu, pe site-ul teatrului brăilean. Cu siguranţă că pentru gălăţeni va fi cu adevărat o provocare, dată fiind suprapunerea de program cu festivalul de comedie organizat de teatrul din localitate, dar aceasta nu va fi decât o bucurie în plus pentru cei care ştiu ce presupune întâlnirea cu Thalia!

Citit 9928 ori Ultima modificare Duminică, 07 Octombrie 2012 15:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.