Neluş Oană invită gălăţenii la o nouă expoziţie personală

Neluş Oană invită gălăţenii la o nouă expoziţie personală
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Luni, 7 august 2023, de la ora 18,00, publicul gălățean iubitor de artă este așteptat la Galeria Serfiotti (la etaj, în Librăria Alexandria), pe strada Domnească nr. 52, la expoziția de pictură a plasticianului Neluș Oană, gălățean stabilit în Australia, expoziţie care va rămâne deschisă până pe 18 august a.c. 

Născut pe 7 iulie 1958 la Pechea, județul Galați, Neluș Oană a studiat cu câțiva plasticieni români, Sabo Stelian din Gherla (Cluj) și Vasile Pop din Cluj, precum și regretatul pictor gălățean Simion Mărculescu. Din 1987, se stabilește în Australia, unde continuă să studieze arta, la l MOORABBIN COLLEGE OF T.A.F.E. Visual Arts College din Melbourne, 1992, precum și la Facultatea de Arte Vizuale a Universității MONASH - secția ceramică, pe care o absolvă în 1996.

Între 1980-1987 participă la prezentări solo și de grup în România și Germania. Din 1987, participă la prezentări solo și de grup în Australia, Spania, Germania, SUA și România. În 2004, are o expoziție personală în Karlsruhe, Germania, iar lucrările sale sunt promovate de profesoara Angela Dibello la Galeria Agora din New York. În septembrie 2007 are o expoziție personală la Muzeul de Arte Vizuale din Galați, România. Între 2008 și 2012, are mai mult expoziții personale în țară, iar în perioada 2012-2019 participă la Salonul de toamnă al artiștilor din Galați. În 2018 este promovat de Bluethumb Online Gallery, Australia, iar în 2021 are lucrări într-o expoziție de grup în DCS CONTEMPORARY Art Gallery, Karlsruhe, Germania. Anul trecut revine la Galați, participând la o expoziție de grup la Galeria de Artă "Nicolae Mantu". 

Ne-a vizitat la redacție, pentru a ne invita la vernisaj, și am profitat de ocazie să-l fotografiem, fiindcă, de regulă, lasă lucrările să-i fie carte de vizită, și să aflăm cum simte forța creatoare care-l împinge să așeze culori și emoții pe pânză.  

"Subiectele mele preferate de pictură sunt inspirate din natură. Picturile mele reflectă interacțiunea mea cu natura de-a lungul vieții mele, începând cu anii copilăriei mele. Munca mea este rodul reveriei decât al observării directe a universului vizibil. Sunt liber de căile clasice de reprezentare.

Temele mele preferate, abordate într-o manieră expresionistă, având uneori influențe ale lui Van Gogh, sunt marile mele deschideri: cerul, marea, câmpiile. Pictez pe suprafețe mari și orice miracol cromatic vizual devine realitate, orice compoziție devine posibilă. Dar singurele «personaje» care sălășluiesc în cadrele mele, fără forme, sunt elementele naturale: flori, copaci, iarbă, legătura dintre pământ și cer", ne-a mărturisit artistul. 

Neluş Oană are lucrări în colecții private și publice din Europa, Canada, Australia și America. Detalii puteți afla pe www.nelusoana.com sau urmărindu-l pe artist pe Instagram:

nelus_oana. Şi, dacă vreţi să fiţi un personaj în povestea celei mai recente expoziţii a artistului, poftiţi la vernisaj!

Citit 1540 ori Ultima modificare Miercuri, 10 Aprilie 2024 23:01

1 comentariu

  • postat de Gheorghe Moron
    Duminică, 06 August 2023 17:14
    86.124.202.***
    Iubiti artisti ca iei nu face rau la nimenea!
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.