Salutăm apariția la Editura Fundației Universitare „Dunărea de Jos" a lucrării „GALAȚIUL INTERBELIC. Portrete și aspecte inedite din politica acelor vremuri".
Autorul, Emilian-Ioan Tilibașa, absolvent al SNSPA și al Universității din București, este un tânăr cercetător pasionat de istoria orașului de la Dunăre, pe care încearcă să o aducă la cunoștința contemporanilor săi. În volum, cititorul află despre activitatea principalelor partide politice din epocă, remarcând prezența unor personalități ale vremii în acest spațiu, cum sunt marele savant Nicolae Iorga, renumitul istoric Gheorghe Brătianu, Grigore Trancu-Iași sau economistul Victor Slăvescu, alături de alţi lideri ai elitei politice locale, aproape necunoscuți din păcate astăzi: Gheorghe Deleanu, Mihail G. Orleanu, Vlad Dimitriu, Ion Măgură, Gheorghe Clime, D.V. Toni etc. Cine au fost cei mai sus-menționați și ce rol au avut vom descoperi alături de autor, în paginile lucrării.
Transpare din această lectură tumultul unei vieți politice intense în perioada interbelică în orașul port de la Dunăre, cu carteluri și alianțe, disidențe și calomnii de presă, demagogie și extremism atât de stânga, cât și de dreapta, totul în tușe caragialiene pe alocuri, dar specifice unui regim democratic de început de secol XX. În contextul politic actual, cartea, care se găseşte la Librăria "Alexandria", are o notă indubitabilă de actualitate.