Actori gălățeni în noul film "Libertate" (FOTO)

Actori gălățeni în noul film "Libertate" (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Reprezentanții Teatrului "Fani Tardini" din Galați anunță contribuția unor actori gălățeni la un nou film despre Revoluție, intitulat "Libertate". Astfel, Ionuț Moldoveanu, Răzvan Clopoțel, Cristian Gheorghe și Ștefan Forir, toţi actori ai Teatrului Dramatic "Fani Tardini" Galați, George Cristian Vintilă și Adelin Ilie sunt protagoniști ai celui mai nou film regizat de Tudor Giurgiu, "Libertate".

Acesta poate fi vizionat într-o proiecție specială la Galați, pe 10 septembrie, la Cinema "Profesor Ioan Manole" (în incinta Casei de Cultură a Sindicatelor), de la ora 19,00. La eveniment vor participa atât actorii gălățeni, cât și regizorul Tudor Giurgiu și actorul Alex Calangiu, care joacă rolul principal în film.

Inspirat din fapte reale, filmul "Libertate" spune o poveste mai puțin cunoscută, întâmplată la Sibiu, în timpul Revoluției din 1989. Trailerul a avut premiera internațională la Festivalul de Film de la Sarajevo, unde a câștigat Premiul "Confederației Internaționale a Cinematografiei de Artă" (CICAE). "Filmul surprinde esența unui moment istoric semnificativ și explorează complexitatea naturii umane în vremuri dificile, oferind, în plus, o imagine fascinantă a istoriei Europei de Est", şi-au motivat decizia membrii juriului.

Din distribuția filmului fac parte unii dintre cei mai talentați și îndrăgiți actori ai momentului: Alex Calangiu, Alexandru Papadopol, Andi Vasluianu, Ionuț Caras, Iulian Postelnicu, Cătălin Herlo, Mirela Oprișor, Leonid Doni, Marius Manole sau Cuzin Toma. Scenariul este scris de Cecilia Ștefănescu și Tudor Giurgiu.

Biletele au fost puse în vânzare online - https://eventbook.ro/film/bilete-libertate-freedom, iar, din 6 octombrie, filmul va fi distribuit în cinematografele din toată țara. "Libertate" este o coproducție România - Ungaria, fiind produs de Libra Films și Mythberg Films și distribuit în România de Transilvania Film. Pentru distribuirea internațională, filmul a fost achiziționat de compania londoneză Reason.

Citit 1600 ori Ultima modificare Duminică, 17 Septembrie 2023 10:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.