Care televiziune din România transmite în direct concertul de Anul Nou de la Viena

Care televiziune din România transmite în direct concertul de Anul Nou de la Viena
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Concertul de Anul Nou al Orchestrei Filarmonicii din Viena va fi din nou în direct la Televiziunea Română, din impunătoarea Sală de Aur de la Musikverein. Cel mai mediatizat concert de muzică clasică al tuturor timpurilor va fi transmis în prima zi a anului 2024, de la ora 12,15, pe TVR1. În reluare, va putea fi văzut şi la TVR Cultural pe 1 ianuarie, de la ora 19,00.  

„Frenezia valsurilor și polcilor familiei Strauss și a contemporanilor săi va putea fi simţită în prima zi a lui 2024, sub bagheta lui Christian Thielemann. Dirijorul german, director general al  Staatsoper Unter den Linden Berlin, dirijor principal al Staatskapelle Dresden și unul dintre invitații Festivalului Internațional George Enescu în 2015, se va afla pentru a doua oară la pupitrul filarmonicii vieneze pentru tradiționalul concert de început de an, după ediția din 2019”, transmite TVR.

Mult așteptatele momente dansante ale Baletului de Stat vienez se vor desfășura în decorul fascinant de la  Kaiservilla Bad Ischl, viitoarea Capitală Culturală Europeană Bad Ischl Salzkammergut, dar și la castelul renascentist Rosenburg, în coregrafia italianului Davide Bombana și în costumele create de designerul austriac Susane Bisovsky.

Regizorul Michael Beyer este cel care va coordona imaginea spectacolui filmat cu 17 camere și televizat în aproape 100 de ţări din întreaga lume, cu un public estimat la aproximativ 50 de milioane de telespectatori.

În România, Concertul de Anul Nou de la Viena va fi comentat pentru TVR și anul acesta de Cătălin Sava, muzicolog și jurnalist.

Citit 8193 ori Ultima modificare Vineri, 29 Decembrie 2023 19:05

1 comentariu

  • postat de Muresan Doina
    Luni, 01 Ianuarie 2024 11:24
    178.165.197.***
    Bani cheltuiți aiurea de România ajung iar în buzunarele austriecilor care, de câte ori au ocazia, își bat joc de noi.
    1
    4

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.