Stelian Stancu a fost coleg cu Mircea Diaconu şi Corina Chiriac

 Stelian Stancu a fost coleg cu Mircea Diaconu şi Corina Chiriac
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Stelian Stancu, fost coleg cu Mircea Diaconu, Corina Chiriac, George Mihăiţă, Florin Zamfirescu şi Gelu Colceag, din aceeaşi generaţie de aur 

Directorul Teatrului de păpuşi „Gulliver” Stelian Stancu a participat recent la întâlnirea de 40 de ani de la absolvirea facultăţii. Promoţia 1971 care i-a avut ca profesori coordonatori pe Sanda Manu şi Constantin Moruzan a fost una de aur, printre absolvenţii de atunci numărându-se vedete de care orice român a auzit: Corina Chiriac, Mircea Diaconu, George Mihăiţă, dar şi profesori de actorie care au ajuns la conducerea Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografie – Florin Zamfirescu şi Gelu Colceag.

„Aşa cum remarca alt coleg de generaţie, dar de la clasa de regie, Alexa Visarion, am fost o generaţie serioasă şi am avut de la cine învăţa. Printre noi sunt mulţi profesori universitari de actorie şi chiar directori de teatre”, se mândreşte directorul şi profesorul gălăţean.

La aşa nume mari, era normal ca întâlnirea promoţiei să fie ceva de vis. Au depănat amintiri pe scena Teatrului Giuleşti, apoi au continuat şueta la restaurantul lui George Mihăiţă „Jos pălăria!”, unde acesta i-a cinstit cu tot soiul de delicatese. Surpriza finală a fost făcută de un alt coleg Mugur Arvunescu care le-a înmânat o carte „Lecţia de zbor” în care se vorbeşte despre fiecare în parte, realizări şi fotografii din rolurile care  i-au consacrat. Volumul este scos în condiţii excelente şi conţine lucruri de care au cu ce se mândri.

Citit 3700 ori Ultima modificare Vineri, 14 Octombrie 2011 17:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.