Conferențiar universitar doctor habilitat Cătălin Negoiță, director al Direcției Județene pentru Cultură Galați, şi-a lansat marți, 17 decembrie 2024, volumul de poezii "Imperfect", în sala care s-a dovedit neîncăpătoare a Casei Artelor. I-au fost alături Florina Zaharia, președintele Filialei Sud-Est a Uniunii Scriitorilor din România, și poetul Viorel Dinescu.
Cu modestia ce-l caracterizează, Cătălin Negoiță a precizat că volumul lansat este "o încercare la care s-a înhămat", rezultat al multor ani de incertitudini (dacă să scrie sau nu un volum de poezie), afirmând că "îi place poezia, citește poezie", iar autorul său preferat este Serghei Esenin.
Într-o notă de originalitate, Florina Zaharia a argumentat profunzimea, frumusețea şi valoarea poeziilor din volumul lansat, realizând o introspecție în lumea interioară a autorului.
Pentru a se convinge de aprecierile ("bănuite de subiectivism") ale criticului literar Viorel Dinescu, Cătălin Negoiță a trimis poeziile la respectabila publicație "Plumb" și mare i-a fost uimirea când i-au fost tipărite, ceea ce i-a întărit certitudinea că poate și trebuie să continue. În cadrul lansării, Viorel Dinescu a explicat că, studiind ani la rând fenomenul cultural din sud-estul țării, s-a convins de calitatea poeziilor lui Cătalin Negoiță din volumul "Imperfect". Dinescu a recitat magistral poeziile "În paradis" și "Cutia cu fluturi", catalogând lansarea de carte drept o "adevărată sărbătoare".
Jurnalista Katia Nanu, care i-a fost prima șefă lui Cătălin Negoiță, la cotidianul "Viața liberă", a afirmat că acesta este "cel mai frumos produs" al său şi a specificat că-l "aștepta să vină pe piață cu poezie" (nu numai cu știință, Negoiţă fiind istoric), pentru că este convisă că "în el există o foarte mare doză de poezie". A mai spus, înainte de a citi poezia "Nebunul cu inima în palmă", faptul că "întreaga carte este, în esență, un poem de dragoste dedicat femeii".
Poemul "Nașterea Evei" a fost recitat în limba română de criticul literar Adi Secară (care i-a recomandat autorului să scrie și roman) și tradus în albaneză de etnica aromâncă Elsa Stavro, despre care Cătălin Negoiță a susținut că este una dintre cele mai inteligente persoane pe care le cunoaște.
I-au mai fost alături autorului scriitoarea Daniela Gumann, poetul Adrian Zăinescu, Iulia Barna şi conf. univ. dr. la Universitatea "Dunărea de Jos", iar epigramista Constanța Apostol a adus zâmbete pe fețele invitaților cu replici la câteva poezii din volumul lansat.
În final, Cătălin Negoiță a oferit fiecărui invitat câte un volum de poezii şi le-a mulțumit participanților pentru prezenţă și partenerilor pentru sprijin.