În cadrul proiectului cultural "Pe urmele eroilor neamului românesc", iniţiat de Antoaneta Crudu, președinta Asociației "Danubiana" Galați, scriitori, jurnaliști, profesori, elevi, iubitori de țară și de neam din Galați, Tulcea, Timișoara şi Focșani au purces, pe 7 decembrie 2024, pe potecile marilor făuritori de neam, pentru a-i slăvi și comemora.
Dintre eroii Primului Război Mondial îi amintim pe generalul Eremia Teofil Grigorescu - "eroul de la Mărășești", comandant al Armatei Române și ministru de Război, gălățean născut pe 23 noiembrie 1863, în orașul Târgu Bujor, precum și pe ostașii români căzuți la datorie pentru apărarea patriei.
Vizitarea Muzeului Unirii, a Mausoleului Eroilor de la Focșani și a celor de la Mărășești și Mărăști, precum și a Mănăstirii Tudor Vladimirescu au constituit obiective importante ale proiectului.
În incinta Mausoleului de la Mărășești s-a desfășurat o activitate cultural-artistică și patriotică, de cinstire a faptelor de vitejie ale eroilor neamului românesc, al căror principal obiectiv a fost realizarea unirii tuturor țărilor române într-un singur stat național, unitar și indivizibil. Acest deziderat s-a materializat pe 1 decembrie 1918, dată care a devenit după 1990 Ziua naționala a României. Ne-am amintit, am slăvit şi am comemorat împreună, la Focșani, Mărășești şi Mărăști, eroismul ostașilor români și am celebrat ziua națională a țării, alături de soliştii de muzică populară Vasilica Tonu, Bianca Mocanu şi Carmen Vasilica Nedelcu, cantautorul Marin Oanea, elevii de la Liceul "Dimitrie Cuclin", coordonați de directoarea adjunctă Simona Holiartoc, elevii din Ruginești, îndrumați de preotul Ion Ciobotea. Membri ai Asociației "Danubiana" au stat de veghe în uniforme militare din vremea Primului Război Mondial la căpătâiul ostașilor martiri și au desfășurat în jurul Mausoleului de la Mărășești un impresionant drapel de 30 de metri lungime. Proiectul educațional s-a încheiat cu o slujbă de pomenire săvârșită de preot Ionel Rusu și un parastas în memoria eroilor neamului.
Asociația "Danubiana" a colaborat, pentru realizarea activităţii, cu: Uniunea Ziariştilor Profesionişti din România - Filiala "Radu Macovei" Galați, cotidianul "Viaţa liberă" Galați, ziarele "Revoluţionarul" din Timișoara şi "Realitatea" din Galați, Muzeul Vrancei, Asociația "Cultul Eroilor - Regina Maria" din Focşani, Liceul de Arte "Dimitrie Cuclin" din Galați, Asociaţia pentru Dezvoltarea României din București. Totodată, câţiva sponsori au sprijinit financiar asociația organizatoare.