Moş Nicolae vine de la Kiwanis

Moş Nicolae vine de la Kiwanis
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cea de-a XIV-a ediţie a Balului de caritate, organizat anual de Clubul Kiwanis din Galaţi, în beneficiul unor elevi superdotaţi, s-a desfăşurat sâmbătă, 6 decembrie, la Clubul „Viva”.

A fost o seară plină de strălucire şi eleganţă, care i-a fermecat atât pe cei aproximativ două sute de invitaţi gălăţeni, cât şi pe oaspeţii de la alte Cluburi Kiwanis, veniţi de la Brăila şi Oradea. Balul de anul acesta s-a bucurat de prezenţa guvernatoarei Federaţiei Kiwanis România – Magda Mitrasca: „Apreciez bunul gust, eleganţa şi distincţia acestui eveniment monden, dar şi munca plină de dăruire a doamnelor care au încercat să-i încurajeze şi stimuleze pe copiii talentaţi.”

Pe lângă muzica de calitate şi bucatele alese, invitaţii s-au bucurat şi de un program variat şi antrenant. Elevii bursieri ai Clubului Kiwanis au ţinut să arate celor care anual vin la acest eveniment de caritate că fondurile sunt cheltuite cu folos. Andra Andrei şi Emanuel Vardianu – elevi ai Liceului de Artă „D. Cuclin” din Galaţi (îndrumaţi de profesorii Marian Sava şi Roland Andrei) au susţinut un miniconcert de vioară, pentru care au fost răsplătiţi cu generozitate de aplauzele publicului.

Tombolă, licitaţie şi caricaturi

Interesante au fost modalităţile descoperite de doamnele de la Clubul Kiwanis pentru strângerea de fonduri de anul acesta. Pictorii Gheorghe Andreescu şi Liliana Negoescu au donat două tablouri pentru tombolă. Apoi a urmat o licitaţie, animată de trei crăciuniţe de la „Genis Models” care au reuşit să-i atragă pe domni să ridice cât mai mult preţul la obiectele „puse în joc”: o minge de fotbal cu semnăturile tuturor steliştilor, un tricou cu noua siglă a Clubului „Dinamo”, un fluier de arbitru şi o sticlă de vin vechi franţuzesc.

Celebrul caricaturist Viorel Baciu a schiţat, contra cost, portretele participanţilor, după care a donat jumătate din fonduri pentru bursierii Kiwanis.

„Mulţumim celor care au participat anul acesta cu sufletul la balul nostru, cu atât mai mult, cu cât mulţi dintre dumneavoastră nu aţi ratat nicio ediţie din cele paisprezece, contribuind la bucuria celor peste 500 de elevi gălăţeni care au beneficiat de o bursă lunară de-a lungul timpului”, a spus în final preşedinta Clubului Kiwanis Galaţi, dr. Jeana Ioan.

Citit 2300 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.