Cercetătorii şi profesorii, premianţii anului 2008

Cercetătorii şi profesorii, premianţii anului 2008
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ieri, la Centrul Cultural „Dunărea de Jos”, publicaţia lunară editată de instituţie şi-a premiat colaboratorii din anul abia încheiat. Cercetătorii în istorie şi profesorii au fost, se pare, cei mai activi pe plan cultural în 2008. La acordarea distincţiilor celei de-a IV-a ediţii consecutive a Premiilor Revistei „Dunărea de Jos” au contat „consecvenţa, creativitatea şi cultivarea relaţiilor culturale”, a amintit, în deschidere, redactorul-şef Florina Zaharia.

Ceremonia a decurs cât se poate de simplu, premiile fiind înmânate în ordinea alfabetică a celor distinşi. Dintre profesori au fost premiaţi Sorin Atanasiu (eseu), Adriana Ghiţă („punte permanentă între activitatea literară din licee şi Centrul Cultural”), Ioan Toderiţă (proză), Diana Vrabie („iniţiere literară în călătoria spre noi înşine”), iar dintre cei interesaţi în mod deosebit de istorie şi de cercetarea acesteia, Radu Moţoc (preşedintele Asociaţiei Pro Basarabia, distins pentru Relaţii culturale România - Basarabia), Tudose Tatu (pentru cercetare literară asupra Comisiei Dunării de Jos).

Prezentat ca un susţinător al festivalurilor de literatură organizate de Centrul „Dunărea de Jos”, Viorel Burlacu, directorul Casei de Cultură din Tecuci, a primit, de asemenea, un premiu pentru Relaţii culturale.

Trei premii speciale au revenit şi colegilor din presă. Se pare că, la capitolul cultură, "Viaţa liberă" nu rimează cu activitatea Centrului, lucru ce ne pune pe gânduri. Referitor la Centrul cultural, nu la noi. 

Un al patrulea premiu special a ajuns la Simona Frosin, câştigătoarea unui premiu internaţional pentru haiku.

Dacă înmânarea premiilor a fost precedată de o retrospectivă audio-video a celorlalte ediţii, aceasta s-a încheiat rotund, tot pe muzică. De data aceasta cu un minispectacol al elevilor de la Liceul de Artă „Dimitrie Cuclin”, cei mai mulţi dintre ei tot premianţi, la olimpiade şi concursuri de specialitate.

Explicaţie foto: Lui Viorel Burlacu şi tuturor celorlalţi premianţi, Centrul Cultural le-a oferit un tablou realizat de elevii clasei de pictură a instituţiei

Citit 924 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.