Întâlnire între generaţii, pe portativ

Întâlnire între generaţii, pe portativ
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Recent, tenorul Răzvan Săraru şi mica interpretă Maria Cristina Crăciun şi-au dat întâlnire pe… portativul muzicii uşoare. Pentru cine? „Pentru ea”, pentru frumoasa limbă română - cea cântată în versuri de poetul Grigore Vieru şi în armonii nemuritoare de Doina şi Ion Aldea Teodorovici.

Noi am ascultat înregistrarea pe care Maria şi Răzvan au finalizat-o înainte cu două-trei zile de trecerea la cele veşnice a poetului Grigore Vieru. Cei doi gălăţeni - unul mai talentat decât altul - au apărut împreună şi la Concertul extraordinar de Crăciun  pe scena Teatrului Dramatic „Fani Tardini”. Ineditul amintitului spectacol a fost tocmai această alăturare de voci - a tenorului Răzvan Săraru şi cea foarte tânără a Mariei Crăciun.

„Am avut şi eu emoţii înainte de spectacol, pentru că nu ştiam cum ne vom armoniza, dar totul a mers foarte bine şi Maria nu s-a lăsat mai prejos”, ne-a spus tenorul Răzvan Săraru, referindu-se la colaborarea cu Maria Crăciun. „Maria Crăciun are geniul copiilor precoce”, aprecia, în contextul concertului de Crăciun, scriitorul, profesorul şi ziaristul Teodor Parapiru.

Nici nu ne miră.  Maria Cristina Crăciun, în vârstă de nouă ani, este elevă în clasa a doua la Liceul de Artă „Dimitrie Cuclin”, clasa Pian.  Vara trecută a obţinut mai multe premii la festivalurile pentru copii, între care Locul II la „Mamaia Copiilor”, categoria de vârstă 8-10 ani, locul l la Festivalurile „Delfinul de Aur” (Năvodari), „Star Muzic” (Oneşti, Bacău), Techirghiol şi altele. De asemenea, a fost invitată şi a cântat în mai multe emisiuni televizate alături de nume consacrate: Mirabela Dauer, Corina Chiriac şi alţi artişti ai ţării.

Cât îl priveşte pe gălăţeanul nostru - tenorul Răzvan Săraru - de aproximativ doi ani este solist al Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski” din Constanţa. L-am văzut crescând pe vremea când era elev al Liceului de Artă „Dimitrie Cuclin” din Galaţi, l-am aplaudat în multe spectacole pe scenele gălăţene încă de când era student al Universităţii Naţională de Muzică din Bucureşti - unde a fost primul pe listă la admitere.

Tânărul tenor are un palmares impresionant, din care menţionăm Marele Premiu la Festivalul-Concurs Internaţional de Lieduri „Ionel Perlea” şi Diploma de Excelenţă acordată de Uniunea Criticilor Muzicali din România, pentru rolul Alfredo în „La Traviata”, de Giusepe Verdi. Această Diplomă de Excelenţă a obţinut-o după evoluţia de excepţie de pe scena din Statele Unite ale Americii, unde a participat la un spectacol aniversar - 150 de ani de la premiera operei „La Traviata”.

A evoluat pe scene celebre ale operelor din Leipzig, Zurich, Munchen, Bremen, în Polonia, dar şi la Bucureşti, Timişoara sau Constanţa.  

Până la o nouă întâlnire cu gălăţenii, sâmbătă - 31 ianuarie -, pe scena Teatrului de Operă din Constanţa,  Răzvan Săraru va trece prin emoţiile de debut în „Madama Buterfly”, de Giacomo Puccini. Nu în orice rol, ci în rolul lui Pinkerton alături de soprana Setsuko lizuka din Japonia - „Madama Baterfly”. Dirijor va fi Koichi Inoue, tot din Japonia.

Citit 979 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.