Mărţişoare artistice pentru austrieci
Foto: Foto: Sorin Pană

Mărţişoare artistice pentru austrieci
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Artiştii Teatrului Dramatic „Fani Tardini” vor pleca astăzi către capitala Austriei unde vor promova imaginea culturală a Galaţiului. Deplasarea ar fi trebuit să fie o acţiune culturală intitulată “Zilele Galaţiului la Viena”, dar s-a transformat într-un turneu în străinătate şi asta pentru că organizarea manifestării nu a fost aprobată de Consiliul Local. Proiectul de hotărâre prin care acţiunea culturală era inclusă în programul de manifestări al Dramaticului şi i se aloca suma de 61.385 de lei de la bugetul local pentru cheltuielile de deplasare şi de cazare ale delegaţilor nu a fost nici măcar inclus pe ordinea de zi a recentei şedinţe a Consiliului Local. Motivul? Îi lipseau câteva semnături pe avizul de specialitate, spre dezamăgirea directorului Vlad Vasiliu, care a fost prezent la prima parte a întrunirii aleşilor şi a tot sperat că îi va convinge.

Schimbări

Directorul Dramaticului ne-a declarat că în lipsa unei hotărâri votate de aleşi a fost nevoit să modifice lista de participanţi la acţiunea de la Viena, pentru că nu se putea renunţa la manifestare. După cum se arată în raportul de specialitate al proiectului de hotărâre lăsat pe tuşa CL, „Primăria municipiului Galaţi a iniţiat un proiect cultural în parteneriat cu Districtul nr. 8 al Primăriei oraşului Viena, scopul fiind promovarea culturii gălăţene. Astfel, proiectul cultural denumit Zilele Galaţiului la Viena se va desfăşura în perioada 28 februarie – 6 martie 2012, când o delegaţie, alcătuită din reprezentanţi ai Teatrului Dramatic „Fani Tardini” secţiile Dramă şi Păpuşi, ai Muzeului de Istorie, ai Muzeului de Artă, ai Liceului de Artă „Dimitrie Cuclin”, se va deplasa la Viena, pentru a prezenta o serie de spectacole de teatru şi expoziţii de stampe şi fotografii. Între Teatrul Dramatic „Fani Tardini” şi Teatrul Pygmalion din Viena a fost încheiat un protocol de colaborare, prin care cel din urmă va pune la dispoziţia delegaţiei culturale gălăţene sala de spectacole, echipamentul de sală necesar, instrumentele muzicale solicitate, dar şi personalul necesar”, acestea erau în prima fază planurile Dramaticului.

După cum ne-a declarat Vlad Vasiliu, proiectul de hotărâre votat i-ar fi permis să suporte din cei 61.385 de lei transportul şi cazarea delegaţilor care nu erau angajaţi ai Teatrului Dramatic. În aceste condiţii, s-a renunţat la trupa de jazz de la Liceul de Artă în favoarea unui cvartet de coarde de la Teatrul Muzical „Nae Leonard”, instituţie subordonată Primăriei. Nu mai pleacă nimeni de la muzeele gălăţene, dar o expoziţie cu imagini din Galaţiul Vechi va ajunge totuşi la Viena, fiind pusă la dispoziţie de directorul Muzeului de Istorie, Cristian Căldăraru.

Vlad Vasiliu ne-a declarat că suma respectivă era prinsă în bugetul teatrului, dar alocarea ei pentru această acţiune culturală permitea ca, la o viitoare rectificare, teatrul să-şi completeze bugetul. În situaţia dată, s-a impus o reducere severă a cheltuielilor, motiv pentru care managerul Dramaticului a renunţat să mai plece.

Cert este, ne-a spus Vlad Vasiliu, că pe 1 martie artiştii gălăţeni le vor împărţi mărţişoare doamnelor şi domnişoarelor din Viena.

Citit 7076 ori Ultima modificare Luni, 27 Februarie 2012 23:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.